Nieuws

« Vorige - Volgende »

Goede resultaten voor Rijnland Zorggroep

5 augustus 2014 - 10:59  •  Rijnland Ziekenhuis  •  reacties

Goede resultaten voor Rijnland Zorggroep

Alphen aan den Rijn -

Verbeteringen
In 2013 heeft de zorggroep diverse vernieuwingen en verbeteringen voor patiënten en cliënten gerealiseerd. Zo zijn het OK-complex en het pijnbehandelcentrum in Rijnland Ziekenhuis locatie Alphen aan den Rijn verbouwd, waardoor niet alleen het gebruiksgemak is verbeterd maar ook de capaciteit van het pijnbehandelcentrum is uitgebreid. Daarnaast is het ziekenhuis gestart met rapid recovery; een nieuw zorgconcept rondom de revalidatie na heup- en knieoperaties. Ook Rijnland Verpleging & Verzorging is in ontwikkeling. Verpleeghuis Leythenrode is in 2013 opnieuw ingericht en alle chronisch somatische cliënten krijgen nu een eenpersoonskamer. Voor Verpleeghuis Oudshoorn stond 2013 in het teken van de ingebruikname van de nieuwbouw. Het nieuwe verpleeghuis biedt cliënten een warme, sfeervolle en rustgevende woonplek in het 'dorp Oudshoorn' volgens het innovatieve concept kleinschalig wonen.

Waardering zorg
Dankzij de intensieve samenwerking tussen Rijnland Ziekenhuis en Rijnland Verpleging & Verzorging is de zorg voor kwetsbare ouderen beloond met het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis. Daarbij hebben de verpleeghuizen laten zien dat zij nog steeds voldoen aan kwaliteitseisen van PREZO. De kwaliteit van het ziekenhuis kwam onder meer tot uiting in de toekenning van de derde plaats in de AD Ziekenhuis Top 100 en het behalen van de top tien 'meest patiëntvriendelijke ziekenhuizen'. Hoewel Rijnland Zorggroep relativerend naar dit soort ranglijsten kijkt, is het een kroon op het werk.

Cijfers
Over het jaar 2013 boekte Rijnland Zorggroep een financieel resultaat van 8,4 miljoen euro. Zowel het resultaat van Rijnland Ziekenhuis als van Rijnland Verpleging & Verzorging is hoger dan begroot. De solvabiliteit is gegroeid van 17,1 % in 2013 naar 21,0%. De zorggroep voldoet hiermee ruimschoots aan de gestelde eisen voor financiële reserves.

Toekomst
Rijnland Zorggroep heeft een sterke positie en wil de zorg in de regio behouden, daarom is in 2013 besloten te fuseren met Diaconessenhuis Leiden. Door de fusie kunnen patiënten in de regio gebruik blijven maken van een breed aanbod van zorg van hoge kwaliteit. Tevens blijven de organisaties zo een aantrekkelijke werkplek voor medisch specialisten en medewerkers. De voorbereiding van de fusie verloopt voorspoedig.

Het volledige jaarverslag van Rijnland Zorggroep is te vinden via www.jaarverslagrijnlandzorggroep.nl.

Fotograaf: Josh Walet