Nieuws

« Vorige - Volgende »

Greenport Boskoop aan de slag met ondernemers

9 februari 2015 - 11:39  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Greenport Boskoop aan de slag met ondernemers

Alphen aan den Rijn - Stichting Greenport Regio Boskoop wil de positie van de regio Boskoop als hét centrum voor het boomkwekerijcluster versterken.

Michiel Gerritsen, voorzitter Belangenbehartiging Greenport Boskoop, gaf hiervoor de aftrap op 20 januari 2015 tijdens een studieclubavond van de regio Boskoop. “In deze greenport zijn alle ingrediënten aanwezig om ook in de toekomst een toonaangevend en economisch sterk boomkwekerijcluster te zijn met renderende bedrijven. Hiervoor moeten we nu wel in actie komen. Immers de rendementen op de bedrijven staan onder druk en de regio heeft dringend positieve impulsen nodig,” aldus Gerritsen.

Zelf aan het roer staan
Greenport Regio Boskoop roept ondernemers op om zelf aan het roer te gaan staan bij de planvorming en aan te geven waar de kansen voor de greenport kunnen liggen? Gerritsen: “Welke richting moeten we opgaan? Waar moeten de komende jaren de schaarse middelen van bedrijven, belangenorganisaties en overheden op ingezet worden? Wij willen dit van de ondernemers zelf horen.” Greenport Regio Boskoop heeft adviesbureau Berenschot gevraagd het proces te begeleiden.

Inspelen op onzekerheden
Wethouder Kees van Velzen, voorzitter van de Stichting Greenport Regio Boskoop: “Naast het strategisch plan worden diverse toekomstscenario’s door de gemeente ontwikkeld om flexibel in te kunnen spelen op externe onzekerheden. Bijvoorbeeld de verschillende wijzen waarop de economie zich de komende jaren kan ontwikkelen. Zo ligt er straks met de scenario’s een basis waar de greenport en individuele bedrijven hun strategie en bedrijfsvoering op af kunnen stemmen en hun positie mee kunnen versterken. De scenario’s worden begin maart gedeeld met de gemeenteraad.“

Interviews met ondernemers en vertegenwoordigers
Deze maand worden interviews gehouden met ondernemers en vertegenwoordigers van brancheorganisaties in de boomkwekerijsector. Dat levert input voor bijeenkomsten waar álle boomkwekers, handelaren en vertegenwoordigers van brancheorganisaties in de sector welkom zijn. De bijeenkomsten worden op 13 februari (middag) en op 17 februari (avond) in de regio georganiseerd. Nog vóór de zomer van 2015 moet er een plan liggen waar de sector mee aan de slag kan.

Fotograaf: Josh Walet
Tags: greenport