Nieuws

« Vorige - Volgende »

Voorinschrijving bouw zonnepanelenparken gestart

21 februari 2015 - 07:16  •  reacties

Voorinschrijving bouw zonnepanelenparken gestart

Alphen aan den Rijn -

"Een unieke mogelijkheid om niet alleen te besparen op je energienota, maar ook te investeren in groene energie en zo een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving", stelt voorzitter Frank Kouwenhoven van coöperatie Groene Hart Energie.

Hoe werkt het?
Particulieren en ondernemers woonachtig/gevestigd in de postcodegebieden2405 t/m 2409, 2411, 2445, 2471 en 2771 en 2394 kunnen geld investeren in zoncertificaten met een looptijd van 25 jaar en worden daardoormede-eigenaar van het zonnepanelenpark. Eén zoncertificaat staat gelijk aan één zonnepaneel en heeft een opbrengst van gemiddeld 240 kWh. De energieleverancier koopt de zonnestroom van de coöperatie, waarmee de exploitatiekosten van de installatie worden betaald. Via de afrekening van de eigen energieleverancier ontvangen particulieren en ondernemers een korting op de energiebelasting van 9,1 eurocent (huidige tarief) naar rato van hun eigen verbruik en het aantal zoncertificaten.

Greenchoice
Frank Kouwenhoven: "Om de zonnepanelenparken van Zonstad Alphen te realiseren is samenwerking met een energieleverancier, die dezelfde idealen nastreeft, van groot belang. We hebben gekozen voor een partner die 100% groene stroom levert en zijn toen bij Greenchoice uitgekomen; vorig jaar uitgeroepen als branchewinnaar bij de verkiezing Klantvriendelijkste Bedrijf 2014."

Energieakkoord
In het Energieakkoord hebben bedrijfsleven, belangenverenigingen en de overheid afspraken gemaakt over de vergroening van energie in Nederland. Eén van die afspraken is dat particulieren verenigd in een coöperatie kunnen investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen, waarbij de geproduceerde elektriciteit wordt verkocht aan een energieleverancier, die het op het elektriciteitsnet zet. De individuele leden blijven energie afnemen voor eigen gebruik van hun energieleverancier, maar hebben sinds kort recht op een korting op de energiebelasting van thans 9 eurocent per geproduceerde kWh. Dit voordeel is ook wel bekend geworden onder de naam 'postcoderoos'. Voorwaarde is wel dat men in het postcodegebied rondom een zonnepanelenpark woonachtig is. Deze regeling brengt winst op meerdere fronten: het aandeel duurzame energie in onze leefomgeving neemt toe, de leden hebben lagere energiekosten en de coöperatie heeft inkomsten van de verkochte stroom.

Foto: Basisschool Het Mozaïek kleurt binnenkort groen door de aanleg van een zonnepanelenpark.

Fotograaf: Josh Walet
Groene Hart Energie.'
Groene Hart Energie

Duurzaam, betaalbaar, eigen en betrouwbaar.