Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nationale Parkeertest test parkeergarage Castellum

9 maart 2015 - 10:38  •  reacties

Nationale Parkeertest test parkeergarage Castellum

Alphen aan den Rijn -

Van de onderzochte gemeenten en garages in de Nationale Parkeertest staat parkeergarage Castellum in Alphen aan den Rijn op de 14e plaats wat betreft tarief. Alphen aan den Rijn staat op de 3e plaats met het tarief voor straatparkeren. Alleen Hoofddorp en Zoetermeer hanteren een lager tarief.

De garage wordt verder als schoon beoordeeld. Wel wordt de garage door het roosterplafond als donker ervaren. In 2015 wordt de verlichting in de garage vervangen waardoor deze ook lichter moet worden. Als opvallend punt worden de oplaadpunten voor elektrische voertuigen genoemd.

"Makkelijk, betaalbaar en veilig parkeren is belangrijk voor de aantrekkelijkheid van winkelcentra. Daarom publiceert Detailhandel Nederland al sinds 2006 ieder jaar de Nationale Parkeertest. Het goede gevoel dat een consument overhoudt aan een dagje winkelen mag niet teniet worden gedaan door de kater die hij oploopt bij het afrekenen van zijn parkeerkaartje", zegt Harry Bruijniks, voorzitter van de stuurgroep Vestigingszaken van Detailhandel Nederland.

Bron: Gemeente Alphen aan den Rijn // Nationale Parkeertest

Fotograaf: Josh Walet