Nieuws

« Vorige - Volgende »

Rabobank Rijnstreek opent deuren voor hypotheekadvies voor NVM Open Huizen Dag

17 maart 2015 - 09:57  •  Rabobank Rijnstreek  •  reacties

Rabobank Rijnstreek opent deuren voor hypotheekadvies voor NVM Open Huizen Dag

Alphen aan den Rijn -          Woonconsument staat in de startblokken, maar heeft vragen over o.a. restschuld en investeren van spaargeld          Rabobank Rijnstreek houdt daarom zaterdag 21 en 28 maart Open Inloopspreekuur Hypotheken          In 2015 wisselen naar verwachting 150 tot 170 duizend woningen van eigenaar, na 153 duizend transacties in 2014          Starters zijn verantwoordelijk voor bijna de helft van de woningtransacties

Zaterdag 21 en 28 maart aanstaande houdt de Rabobank Rijnstreek een ‘Inloopspreekuur Hypotheken’ voor iedereen die overweegt een (ander) huis te kopen. Veel  huiseigenaren in Nederland willen wel verhuizen, maar zijn nog onzeker over de eigen situatie. “Hoeveel kan ik lenen, hoeveel eigen geld moet ik meenemen, hoe ga ik om met een restschuld? Dat zijn de vragen bij de woonconsument anno 2015”, aldus Gert Labots, Financieel Adviseur bij Rabobank Rijnstreek. Rabobank biedt sinds 2014 de mogelijkheid aan klanten en niet klanten om restschuld te financieren. Hier hebben tot nu toe meer dan 1500 woningbezitters gebruik van gemaakt. Rabobank Rijnstreek ziet een toename inhypotheekaanvragen en daarom organiseert  de bank laagdrempelige inloopspreekuren . Zaterdag 21 en 28 maart aanstaande houdt de Rabobank Rijnstreek een Hypotheek Inloopspreekuur voor iedereen die overweegt een (ander) huis te kopen.

Rabobank Hypotheekdossier
Sinds 2013 is het mogelijk om online met het Rabobank Hypotheekdossier een uitgebreide persoonlijke berekening te maken voor het verkrijgen van een hypotheek. Hiermee heeft de klant thuis de beschikking over dezelfde tool als de adviseur op de bank. Gert Labots: “Klanten hebben daarnaast ook de mogelijkheid hun ingevulde hypotheekdossier te delen met een adviseur,  in het gesprek gaan adviseur en klant dan samen verder waar de klant gebleven is. Zo gaan onze klanten goed voorbereid het gesprek met onze adviseur in. Ook kan de klant hiermee digitaal de documenten die de bank nodig heeft voor het verstrekken van een hypotheek toevoegen aan zijn hypotheekdossier. Daarmee bespaart de klant uiteindelijk ook nog eens tot 450 euro op de advieskosten.”

Aantrekken woningmarkt
Traditioneel gezien zijn maart-april en september-oktober de maanden waarin de woonconsument zich oriënteert op een nieuw huis. Door het aantrekken van de woningmarkt, verwacht Rabobank Rijnstreek  gedurende het hele jaar meer beweging op de woningmarkt. Vorig jaar hielden 115 lokale Rabobanken zowel in voor- als najaar een Inloopspreekuur Hypotheken. Dit jaar stellen 214 vestigingen van lokale Rabobanken hun deuren open. Ook hebben veel lokale Rabobanken reguliere inloopspreekuren in weekenden en avonden.
Met de Hypotheek Inloopspreekuren speelt Rabobank in op de NVM Open Huizen Dag, zaterdag 28 maart. Woonconsumenten kunnen dan vrijblijvend huizen bezichtigen die te koop staan en meedoen aan de NVM Open Huizen Dag. Consumenten die weten wat hun financieringsmogelijkheden zijn, kunnen dan heel gericht op zoek naar hun ideale huis

Zonder afspraak
Rabobank Rijnstreek heeft het Hypotheek Inloopspreekuur op zaterdag 21 maart van 10.00 tot 15.00 uur in het adviescentrum  (Flemingweg 8 in Alphen aan den Rijn) en op zaterdag 28 maart van 15.00 – 18.00 uur in Wijnbar&Zo (Julianastraat 24 in Alphen aan den Rijn). Iedereen kan dan zonder afspraak terecht. Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/rijnstreek.

Fotograaf: Josh Walet