Nieuws
Diëtist helpt klanten Ten Brink Food bij bewuste keuze
Alphen aan den Rijn - De organisatoren springen hiermee in op de toenemende aandacht voor een gezonde(re) levensstijl. “Mensen zijn zich steeds meer bewust van het belang van gezond eten. Ze realiseren zich alleen niet dat ze met enkele eenvoudige aanpassingen in hun voedingspatroon al behoorlijke winst kunnen boeken. Wij willen ons onderscheiden en waar mogelijk extra service bieden aan onze klanten. Niet voor niets dragen we het Super Supermarkt Keurmerk, wat staat voor lokale en maatschappelijke betrokkenheid,” aldus ondernemer Edwin ten Brink.
DiëtistDe actie vindt tegelijkertijd plaats in meerdere SSK supermarkten door heel Nederland. Per supermarkt is een diëtist aanwezig die gevestigd is in de omgeving. Zij beantwoordt alle vragen die te maken hebben met gezonde(re) voeding.
Het VinkjeStichting Ik Kies Bewust, één van de initiatiefnemers, is de ontwerper van Het Vinkje. Het Vinkje is een eenvoudig hulpmiddel om een bewuste keuze te maken. In totaal zijn er nu meer dan 7.000 producten met het Vinkje op de markt. Daarnaast zijn er zo’n 4.000 maaltijden onder de vlag van het keurmerk verkrijgbaar. Al deze producten en maaltijden voldoen aan criteria van onafhankelijke wetenschappers van verschillende universiteiten. Zij hebben per productgroep vastgesteld hoeveel verzadigd vet, suikers, calorieën en zout maximaal is toegestaan. Daarnaast gelden er criteria voor vezels.
Het Vinkje staat voor de betere keuze binnen een productgroep. Een voorbeeld: binnen de categorie soepen komen alleen de varianten met minder zout in aanmerking voor het Vinkje. Het Vinkje met de groene cirkel staat op gezondere producten uit de Schijf van Vijf en het Vinkje met de blauwe cirkel staat op betere producten die niet in de Schijf van Vijf zitten. De overheid heeft het Vinkje erkend als het nationale voedselkeuzelogo. Kijk voor meer informatie op de website www.hetvinkje.nl.
Super Supermarkt KeurmerkHet Super Supermarkt Keurmerk is een keurmerk voor lokaal en maatschappelijk betrokken zelfstandige supermarktondernemers die zich extra inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt. Binnen het SSK staan zeven thema’s centraal: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam met energie, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie het Vakcentrum in samenwerking met kennisinstituut TNO.
Verwante nieuwsberichten
- 6 okt 2018 Jumbo Ten Brink Food wint award voo...
- 16 mrt 2018 Geen nieuwe locatie voor Ten Brink ...
- 11 okt 2017 Honderd winkeldieven in negen maand...
- 8 jan 2017 Drie winkeldiefstallen bij Jumbo te...
- 9 apr 2016 Muzikaal Roti-event bij Jumbo ten B...
- 17 dec 2015 Een vrolijk en muzikaal kerstfeest ...
- 3 nov 2015 Inzamelingsactie voedselbank bij JU...
- 19 sept 2015 Diëtist geeft gratis advies in Hoog...
- 28 jun 2015 Openingsfeest Jumbo Ten Brink
- 17 jun 2015 Een kijkje achter de schermen bij J...