Nieuws

« Vorige - Volgende »

Junis overhandigt jubileummagazine aan Spies

13 mei 2015 - 14:40  •  reacties

Junis overhandigt jubileummagazine aan Spies

Alphen aan den Rijn -

Dit jaar bestaat Junis Kinderopvang 35 jaar, een mijlpaal die Junis natuurlijk niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Daarom trakteren zij de klanten, medewerkers en relaties op Jubel, een feestelijk jubileummagazine boordevol interessante artikelen over kinderen, opvoeden, leren, spelen en - natuurlijk - de kinderopvang, waar de afgelopen 35 jaar ontzettend veel is gebeurd.

De meest bijzondere verhalen
In het magazine komt o.a. burgemeester Liesbeth Spies aan het woord, van wie de kinderen - inmiddels tieners - ook naar Junis gingen. In Jubel vertelt ze over hoe zij haar carrière combineert met het moederschap en wat haar kinderen leerden op de kinderopvang. Wethouder Han de Jager vertelt in zijn interview over JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht), hoe de gemeente samen met SportSpectrum, zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid en GGD Hollands Midden de samenwerking zoekt met kinderdagverblijven, scholen, bedrijven en verenigingen. Bijvoorbeeld meer water drinken in plaats van limonade. In Jubel vind je nog veel meer bijzondere interviews, maar ook handige informatie en inspirerende tips.

Er is meer: Project Tussen Kunst & Kids
In het kader van het jubileumjaar is Junis dit jaar een speciaal project gestart: Tussen Kunst & Kids. Een project waarbij zowel de medewerkers als de kinderen bij Junis geprikkeld worden om creatief aan de gang te gaan. Kinderen worden geïnspireerd om buiten de lijntjes te denken. Ze laten de kinderen experimenteren, ontdekken, oplossingen bedenken en grenzen verleggen.

Met het Tussen Kunst & Kids project zet Junis zich in voor stichting Het Vergeten Kind. Het Vergeten Kind laat zien dat het niet voor elk kind vanzelfsprekend is om lekker te kunnen spelen en creatief bezig te zijn. Met het project maken de kinderen van Junis kunstwerken die zij verkopen om geld in te zamelen voor Het Vergeten Kind. Daarnaast zal Junis Kinderopvang zich dit jaar inzetten voor de ‘vergeten kinderen’ in Alphen door hun creatieve workshops aan te bieden.

Fotograaf: Josh Walet
Junis Kinderopvang.'
Junis Kinderopvang

Verschillende vormen van professionele opvangvoorzieningen.