Nieuws

« Vorige - Volgende »

Seminar innovatieve samenwerking tussen orthopeden en fysiotherapeuten

15 juni 2015 - 23:30  •  Kasper Kruijdenberg  •  reacties

Seminar innovatieve samenwerking tussen orthopeden en fysiotherapeuten

Alphen aan den Rijn - Als orthopedisch chirurg is Joris Jansen al vroeg in zijn carrière betrokken bij de knieoperaties. Sinds 2011 is hij in het orthopedisch team van het Alrijne ziekenhuis samen met Saskia Wiersma verantwoordelijk voor de knieoperaties.

Joris; "Jaarlijks opereren we in het Alrijne Ziekenhuis ruim 500 knie-artrose patiënten door een knieprothese te plaatsen. Daarnaast worden er ongeveer 160 kruisband reconstructies per jaar uitgevoerd en een veelvoud aan kijkoperaties van de knie. Het is voor het succesvol herstel van deze groep patiënten uitermate belangrijk dat er een goede afstemming is tussen de orthopeed die de operatie uitvoert en de fysiotherapeut die het revalidatietraject op zich neemt. In de bijeenkomsten zoals deze delen we kennis en nieuwe inzichten in het operatie- en revalidatietraject van de kniepatiënt. Het is voor mij zeer nuttig om te zien hoe de fysiotherapeut zijn kniepatiënt onderzoekt en welke factoren door hem of haar behandeld kunnen worden."

Ook voor de aangesloten fysiotherapeuten was het een zinvolle avond, met acht praktijken, die zich allen op de knierevalidatie gespecialiseerd hebben, is de regio ruim vertegenwoordigd.

Dennis van Rooden van Kruijdenberg centrum fysiotherapie en fysiofit in Alphen aan den Rijn is sinds het begin betrokken bij de oprichting van het Rijnland knienetwerk. Dennis; "Als fysiotherapeut is het geweldig interessant om te ervaren hoe precies het werk van de orthopedisch chirurg eigenlijk is. Om zelf een keer in een proefopstelling met deze instrumenten te kunnen werken heeft mij geholpen om beter inzicht te krijgen in het werk van de orthopeed. In de dagelijkse praktijk kan ik dit gelijk toepassen in de voorlichting en adviezen die ik aan mijn patiënten meegeef."

Door de betrokken disciplines met elkaar te verbinden kunnen we de patiënt centraal stellen en kwalitatief hoogwaardige zorg aanbieden voor de kniepatiënt binnen haar eigen regio.

Fotograaf: Josh Walet