Nieuws

« Vorige - Volgende »

Oliebollenkraam Van de Weerdt mag naar Rijnplein

24 juni 2015 - 17:16  •  reacties

Oliebollenkraam Van de Weerdt mag naar Rijnplein

Alphen aan den Rijn -

Van de Weerdt stond jaar na jaar van oktober tot januari met zijn Hollandse Gebakskraam naast de Alphensebrug. Maar de kans is erg groot dat de kraam daar dit najaar niet opnieuw zal staan. De gemeente wil de oliebollenkraam verkassen, om zo het zicht op de Oude Rijn vrij te houden. ‘Er ligt een aanbod om op het Rijnplein te gaan staan’, zegt wethouder Gerard van As. ‘Dit is een goede plek, niet ver van de Alphensebrug en in december is hier ook een kerstmarkt.’ Bij de Alphensebrug mag de oliebollenbakker een bord plaatsen om liefhebbers van oliebollen de weg te wijzen naar zijn nieuwe stekkie.

Toch hapt Van de Weerdt niet meteen toe: ‘Ik moet weg bij de brug, want ik mag het zicht op de Rijn niet wegnemen. Maar dat doe ik toch ook als ik op het Rijnplein sta?’ Bovendien laat hij zich niet zomaar van de felbegeerde plek naast de Alphensebrug verjagen. ‘Deze standplaats is officieel nog niet opgeheven. Dus ik heb alsnog een vergunning aangevraagd om hier vanaf oktober weer te mogen staan’, zegt Van de Weerdt. ‘In elf dagen heb ik bijna 2000 handtekeningen opgehaald van mensen die willen dat ik hier blijf. Die handtekeningen kun je toch niet zomaar weggooien?’

Resoluut ‘nee’ zegt de oliebollenbakker ook niet tegen het aanbod. Binnenkort wil hij de voorgestelde plek op het Rijnplein nader gaan bekijken. Naast de oliebollenkraam van Van der Weerdt moest ook de haringkar van Kees Dissel weg. ‘De Haringprins’ heeft inmiddels zijn nieuwe plek ingenomen op het Aarplein bij de bibliotheek. Voor Van de Weerdt was aanvankelijk ook een plek op het Aarplein beoogd, maar dat bleek mede om veiligheidsredenen niet haalbaar.

Fotograaf: Josh Walet
Rijnplein.'
Rijnplein

Het hart van Alphen aan den Rijn.