Nieuws

« Vorige - Volgende »

Logeerhuis vindt nieuw onderkomen bij Horizon

13 augustus 2015 - 10:13  •  reacties

Logeerhuis vindt nieuw onderkomen bij Horizon

Alphen aan den Rijn -

Door het ongeluk met de Koningin Julianabrug anderhalve week geleden, is het logeerhuis ontoegankelijk. Pas na de berging mag het huis weer bewoond worden. In totaal maken veertig mensen gebruik van het Alphense logeerhuis.

In Logeerhuis Alphen kunnen thuiswonende kinderen en volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige handicap logeren. Tijdens de logeerperiode kunnen ouders verzorgers even op adem komen en tijdelijk meer aandacht besteden aan zichzelf of andere gezinsleden.

"We zijn heel blij dat er zo snel een goed alternatief beschikbaar is", reageert locatiemanager Jolanda Moleman. "De woning is al bijna gebruiksklaar. We zijn nu druk bezig om aanvullende inventaris uit het logeerhuis aan de Hooftstraat te verhuizen, zoals medicatie, linnengoed, aangepast bestek, foto’s en schilderijen."

Moleman is erg te spreken over de samenwerking met Horizon. "Ze hebben hun pand aangeboden met complete inventaris en inboedel. Er staan zelfs spelletjes in de kast." Gemiva-SVG Groep houdt er rekening mee dat ze pas na de jaarwisseling weer terug kan naar haar oude vertrouwde plek in de Hooftstraat.

Iedereen die dakloos is geraakt na het ongeluk met de Koningin Julianabrug heeft nu vervangende woonruimte. Dat geldt ook voor alle gezinnen wiens huis compleet of deels verwoest is, of wiens huis in het risicogebied ligt dat pas na de berging van de kranen en het brugdek betreden mag worden.

Na anderhalve week in onzekerheid en veel denken en werken (achter de schermen) hebben we vandaag groen licht gekregen...

Posted by Logeerhuis Alphen on woensdag 12 augustus 2015

Fotograaf: Josh Walet