Nieuws

« Vorige - Volgende »

La Place huurt pand Nutsgebouw minimaal 10 jaar

7 september 2015 - 14:42  •  reacties

La Place huurt pand Nutsgebouw minimaal 10 jaar

Alphen aan den Rijn -

De nieuwe locatie van La Place in het Alphense Nutsgebouw wordt voor twee miljoen euro volledig opgeknapt en in oude staat teruggebracht door de eigenaar. De eigenaar verhuurt het vervolgens weer aan horecaonderneming La Place, die zich met een geheel nieuw concept in het monumentale Nutsgebouw gaat vestigen. Het is de bedoeling dat het gebouw weer de originele authentieke uitstraling krijgt.

Wethouder Van As is zeer gelukkig met de zekerheid die 10 jaar La Place naar Alphen brengt. Hij is erg gelukkig met de nieuwe bestemming van het gebouw. Volgens Van As waren er meerdere gegadigden voor het gebouw, waaronder ook enkele avonturiers van de horecamarkt. "Je moet je afvragen of die in de toekomst ook nog zo succesvol zijn als nu", zegt Van As. "We hebben er niets aan als die over een paar jaar op de fles gaan en wij met weer een leeg pand aan het Thorbeckeplein zitten."

Het Alphense gemeentebestuur heeft het monumentale gebouw verkocht voor 750.000 euro aan een nog onbekend gebleven belegger. Dit is beduidend minder dan het bedrag waar het gebouw voor in de boeken staat, namelijk 1,2 miljoen euro. Van As beaamt dat het gebouw voor minder geld verkocht is. Maar Van As stelt: "Er zijn ook gemeentelijke panden verkocht voor veel meer dan waar wij op durfden te hopen."

Bron: AD

Fotograaf: Josh Walet
Lage Zijde.'
Lage Zijde

Klaar voor de herontwikkeling.