Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kewodak voorziet kinderboerderij van groene daken

21 oktober 2015 - 16:34  •  reacties

Kewodak voorziet kinderboerderij van groene daken

Alphen aan den Rijn -

Groener en duurzamer
Kinderboerderij Bospark ligt aan de rand van park Bospark. Het park wordt geheel vernieuwd en daarmee ook de kinderboerderij. Er komt een nieuwe indeling, er gaat ergens een stukje grond af en er komt ook weer op een andere plek een stukje grond bij. Dit betekent dat de gehele kinderboerderij vernieuwd moet worden. Niet alleen de pinkenstal en de volière worden vernieuwd, maar ook komt er een vijver omdat de kinderboerderij in de nieuwe situatie niet meer aansluit op de naastgelegen sloot.

De visie van de Alphense Kinderboerderijen
De afgelopen periode heeft de Stichting Alphense Kinderboerderijen haar toekomstvisie aangepast aan de huidige tijd. In die visie staat het bevorderen van het respect, de zorgzaamheid en ieders verantwoordelijkheid voor dieren, natuur, milieu en samenleving. Dit alles op een maatschappelijk verantwoorde wijze met speciale aandacht voor duurzaamheid en dierenwelzijn. De nieuwe slogan is dan ook: plezier voor mens en dier, voor nu en later!

Dankzij een belangrijk deel sponsoring, van de architecten van Freyr en Bloemen, zijn de eerste concepttekeningen al gemaakt en is er regelmatig en druk overleg met het bestuur en de beheerders van de Stichting Alphense Kinderboerderijen. Welke opbouw en indeling sluit het beste aan op de gedachten die er bestaan over diervriendelijkheid? Welke richting moeten we op om meer duurzaam en groener te worden? Want daar wil de kinderboerderij naartoe; groener en duurzamer.

De visie van Kewodak
Met die visie heeft directeur Frank Keijzer van Kewodak contact opgenomen met het bestuur en aangeboden om alle daken te voorzien van een groen dak. Frank Keijzer: "We hebben het hier over een zogenaamd sedumdak, dit is alsof er een tuin bovenop het dak ligt. Het ziet er aanzienlijk leuker en kleurrijker uit dan een gewoon dak. Een groen dak heeft ook voordelen voor niet alleen de kinderboerderij maar ook omwonenden en de overheid. Geen grijze omgeving bij regen maar fris en vrolijk groen. Ook zorgen groene daken voor een betere luchtkwaliteit en ontlasting van het afwaterings stelsel."

Betrouwbare partners
Met de architecten van Freyr en Bloemen, maar zeker met Kewodak welke ruim 30 jaar is gespecialiseerd in daken, kan de kinderboerderij dus met recht spreken van zeer betrouwbare partners op weg naar vernieuwing. Onze visies sluiten goed op elkaar aan en daar is de kinderboerderij heel content mee.

Natuurlijk hoopt en wenst het bestuur van de kinderboerderij dat er meer van dit soort partners zijn die zich willen aansluiten bij het aanbod van Kewodak.

Fotograaf: Josh Walet
Kinderboerderij Bospark.'
Kinderboerderij Bospark

Midden in Bospark en nabij het centrum.