Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gardini, een nieuw tuinenconcept voor de Greenport

8 november 2015 - 11:37  •  reacties

Gardini, een nieuw tuinenconcept voor de Greenport

Alphen aan den Rijn -

Uiteraard zijn er vooruitstrevende bedrijven, die het wel goed doen en ook de brancheorganisitie is erg actief op tal van gebieden, zoals opleidingen, marketing en promotie. De jaarlijkse internationale vakbeurs Plantariumbeurs is beter georganiseerd en mooier dan ooit te voren. 

Tijdens de editie van september 2014, werd het idee geboren om op een nieuwe manier de producten uit Boskoop en omgeving te gaan promoten en verkopen. Na een aantal verkennende besprekingen met belanghebbenden, is er een project opgezet met een beperkt aantal kartrekkers uit het kwekersvak en uit de software/internethoek. Onder de naam Gardini gaat binnenkort een compleet nieuwe marktbenadering van start.  

Projectleider Joost Schravendeel geeft aan: "Eindelijk kunnen we langzaam wat laten zien na een jaar keihard ploeteren. Binnenkort gaat ons nieuwe project 'Gardini' online. Prachtige modeltuinen voor ieder budget, sfeerhoekjes en enorm veel tuininspiratie. Je kunt straks een volledige tuin kopen, inclusief aanleggen en/of onderhoud, maar ook een losse plant, een loungeset of tuindecoratie. We leveren de beste planten en producten uit de Greenport van producent en kweker naar de consument."

"Gardini wordt een website met heerlijke inspirerende films, 360 graden foto's, boordevol tips, alternatieven,begeleiding van 1e klas hoveniers en de beste prijzen van Nederland. Een project waar heel Boskoop en Alphen wel bij vaart. Stel je eens voor wat er gebeurt in de Greenport als we ook maar een klein percentage van de markt gaan pakken!"

Deze maand wordt een preview gegeven aan direct betrokkenen uit de branche, de politiek, het economisch actieplan en de ondernemersverenigingen. Medio december wordt de site online gezet. Er zijn inmiddels ook al besprekingen om kort na Nederland ook in Rusland en in het Midden-Oosten een vergelijkbaar bedrijf op te zetten. 

In Nederland wordt jaarlijks 3,6 miljard euro aan tuinen besteed. Wereldwijd is dat ruim 300 miljard.

Fotograaf: Josh Walet