Nieuws

« Vorige - Volgende »

Start van inschrijving nieuwbouw wonenCentraal

14 januari 2016 - 09:17  •  wonenCentraal  •  reacties

Start van inschrijving nieuwbouw wonenCentraal

Alphen aan den Rijn -

Nieuwbouwprojecten
Woningcorporatie wonenCentraal bouwt 350 woningen op drie locaties in Alphen aan den Rijn. Alle woningen zijn huurwoningen, ruim van opzet, bereikbaar met een lift en liggen centraal in het centrum. De tweekamerwoningen in de Nachtegaal hebben een huurprijs van € 576,87 per maand. De drie- en vierkamerwoningen in de Nachtegaal en het Thorbeckegebouw een huur van € 710, 68. Voor de woningen gelden inkomenseisen.

Voordeel voor huurders wonenCentraal
Huurders van wonenCentraal, die een woning leeg achterlaten, krijgen voorrang bij de toewijzing van de woningen. Daarnaast betalen zij de eerste drie maanden geen huur voor de nieuwe woningen.

Twee woningadvertenties
De verhuur van de woningen verloopt via www.woningnethollandrijnland.nl. Geïnteresseerden voor de woningen vinden daar twee advertenties. Een advertentie voor de tweekamerwoningen in De Nachtegaal en een advertentie voor de drie- en vierkamerwoningen in het Thorbeckegebouw en De Nachtegaal. De keuze voor de uiteindelijke woning maakt de aspirant huurder in het persoonlijke verhuurgesprek. Degene die het hoogste op de lijst staat heeft als eerste een gesprek en mag als eerste kiezen. De beschikbare woningen vindt u op de website van wonenCentraal en op de presentatieborden in het kantoor van wonenCentraal. Daar vindt u ook de uitgebreide informatie van alle woningen, zoals de plattegronden.

Inschrijven zonder computer
Geïnteresseerden, die geen beschikking hebben over een computer, kunnen tijdens de openingstijden of op afspraak op het kantoor van wonenCentraal terecht voor de inschrijving. Zij dienen wel het inschrijfnummer van WoningNet Holland Rijnland en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen.

De woningen
Op het Thorbeckeplein, echt in het hart van het centrum, komen 66 driekamerappartementen. Vanaf juni stappen nieuwe huurders zo vanuit hun huiskamers het vernieuwde centrum in. Verderop komen 129 woningen. In De Nachtegaal en De Leeuwerik komen twee-, drie- en vierkamerwoningen. Alle woningen kijken uit op het groen van de Kromme Aar. In de toren van negen verdiepingen hoog hebben huurders straks een prachtig uitzicht over het natuurgebied van de Zegerplas.

"We bouwen ruime woningen op prachtige locaties in hartje centrum van Alphen. Voor de huurders is het ideaal om alles binnen handbereik te hebben", zegt Rob Donninger, directeur- bestuurder van wonenCentraal.

De 30 huurders uit de te slopen woningen Nachtegaal- en de Leeuwerikstraat hebben hun keuze voor een woning al gemaakt in het Thorbeckegebouw en De Nachtegaal.

Fotograaf: Josh Walet
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.