Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ondernemersklankbord wil meer ondernemers helpen

28 januari 2016 - 10:53  •  reacties

Ondernemersklankbord wil meer ondernemers helpen

Alphen aan den Rijn -

Het OKB, bestaande uit oud-ondernemers, zet zich in voor bedrijven die in de problemen zitten, startende ondernemers en bedrijven die dreigen failliet te gaan. De oud-ondernemers bieden advies en begeleiding. Voor het onderzoek zijn tachtig Alphense ondernemers die in de periode 2012-2013 via de gemeente om hulp vroegen gevolgd. Er werd onder andere bekeken of de bedrijven van deze groep ondernemers in 2015 nog bestonden en of er verdere verbetering in de situatie te zien was.

"Ongeveer 60 procent van de ondernemers die met ernstige problemen bij ons aanklopten heeft het gered", zegt Paardekoper. "We bekijken ieder probleem realistisch. We zullen er alles aan doen om een bedrijf actief te houden, maar we zijn ook kritisch genoeg om te adviseren ergens mee te stoppen."

Het OKB zou graag zien dat meer ondernemers eerder bij hen aankloppen. "Je ziet dat veel ondernemers te laat aan de bel trekken als het niet goed gaat", zegt Paardekoper. "Als men eerder komt is er vaak nog wat aan de problemen te doen. Nu moeten we nog vaak bedrijven door een faillissement heen helpen."

Het voorkomen van faillissementen bespaard de maatschappij een hoop geld volgens Paardekoper. "Een faillissement kost de maatschappij ook geld", zegt Paardekoper. "Volgens onze berekeningen hebben we tot nu toe Alphen aan den Rijn al 1,5 miljoen aan faillissementen kunnen besparen."

Fotograaf: Josh Walet