Nieuws

« Vorige - Volgende »

Junis overhandigt cheque aan Het Vergeten Kind

28 januari 2016 - 17:34  •  reacties

Junis overhandigt cheque aan Het Vergeten Kind

Alphen aan den Rijn -

Het eindbedrag bedraagt €6000 en is 28 januari overhandigd aan de stichting Het Vergeten Kind. Ook ontvingen Cardea en Horizon tijdens deze afsluiting een bijzondere verrassing, samengesteld door het Tussen Kunst & Kids-team van Junis Kinderopvang.

Tussen Kunst & Kids project
Junis bestond vorig jaar 35 jaar. In dat jaar heeft Junis het project Tussen Kunst & Kids gestart. Met dit project wilde Junis de creatieve ontwikkeling op een feestelijke manier een extra stimulans geven. Daarnaast heeft Junis ervoor gekozen om zich met het project ook in te zetten voor Het Vergeten Kind. Dit goede doel zet zich in voor kinderen die noodgedwongen in opvangcentra verblijven. Voor deze kinderen is het niet zo vanzelfsprekend om lekker te kunnen spelen en creatief bezig te zijn. Junis vindt het belangrijk dat ieder kind gewoon kind kan zijn en heeft daarom het project Tussen Kunst & Kids gekoppeld aan Het Vergeten Kind. Het Vergeten Kind heeft Junis in contact gebracht met de jeugdzorginstellingen Cardea en Horizon in Alphen aan den Rijn.

Op de locaties van Junis zijn diverse initiatieven en acties georganiseerd om geld in te zamelen voor Het Vergeten Kind. Van een deel van dit geld zijn er vorig jaar verschillende activiteiten voor de zorginstellingen georganiseerd, waaronder een dagje skiën in Snowworld, een dagje waterskiën bij Wet ’n Wild en dans- en knutselworkshops. Het resterende bedrag is 28 januari overhandigd aan stichting Het Vergeten Kind.

Het Vergeten Kind
In Nederland verblijven jaarlijks tussen de 30.000 en 35.000 kinderen in opvanglocaties. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien op een plek met minimale speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Dit is niet hoe een kinderleven moeten beginnen. Het Vergeten Kind vindt dat deze kinderen dezelfde kansen verdienen als een kind dat thuis opgroeit en daarom zetten zij zich breed in om het welzijn van deze kinderen te verbeteren.

Horizon
Horizon locatie Rijnhove biedt zorg en onderwijs aan jeugdigen in de leeftijd van 12-18 jaar met complexe ontwikkelings-, leer-, en/of gedragsproblemen. Deze jongens en meisjes hebben door hun gedrag vaak problemen thuis, op school en in de vrije tijd. Vergeleken met hun leeftijdsgenootjes hebben deze jeugdigen extra aandacht en begeleiding nodig die hun ouders/opvoeders niet of onvoldoende zelf kunnen geven.

Cardea
Cardea helpt gezinnen met kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar met ontwikkelings-, gedrags- en gezinsproblemen. Centraal staan: dichtbij huis, op maat en resultaat. Zij bieden hulp thuis en op school, dag- en 24-uurshulp of combinaties hiervan. Cardea heeft vestigingen in de regio Zuid-Holland Noord, participeert in de Jeugd- en Gezinsteams en werkt onder andere nauw samen met gemeenten, kinderopvang, kinder- en jeugdpsychiatrie en (speciaal)onderwijs.

Fotograaf: Josh Walet
Junis Kinderopvang.'
Junis Kinderopvang

Verschillende vormen van professionele opvangvoorzieningen.