Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuwe gegadigde voor invulling van het Nutsgebouw

21 februari 2016 - 18:00  •  reacties

Nieuwe gegadigde voor invulling van het Nutsgebouw

Alphen aan den Rijn -

"Het concept gaat Alphen aan den Rijn op de kaart zetten", aldus Haverkamp, die samen met topkok Louis Veneman de initiatiefnemer is. "We willen echt eens iets anders doen en zodra het hier aanslaat landelijk uitrollen. Iedereen kent thuisbezorgd.nl, wij hebben thuisgehaald.nl opgezet. Iedereen die eten over heeft omdat het portie van de Chinees te groot was, of omdat je zelf teveel gekookt hebt, kan de restjes door ons laten ophalen. Wij maken er dan weer iets lekkers van, dat we onze gasten in het Nutsgebouw kunnen serveren."

Met dit concept hoopt Haverkamp niet alleen voedselverspilling te voorkomen, maar ook iets te doen aan het probleem van overgewicht. "Veel mensen vinden het zonde om iets weg te gooien en scheppen daarom nog een keer op, terwijl ze eigenlijk al genoeg hebben. Met onze service hoef je niks meer in de vuilnisbak te gooien en je houdt er nog een aardig centje aan over."

De thuishalers hebben een elektronische weegschaal en betalen contant aan de deur. De prijs varieert per soort gerecht. Moderne scooters met de laatste technische snufjes op het gebied van isolatietechniek zorgen er voor dat het eten nog warm is als het bij het Nutsgebouw komt. "Uiteraard kunnen we het nog wel opwarmen met onze magnetrons en wie herinnert zich niet hoe lekker een opgebakken restje stamppot kon smaken. Natuurlijk voegen we er nog wat aan toe zoals een extra stukje worst, spekjes, verse saus of lekkere jus", zo eindigt Haverkamp. 

Wethouder Van As gaf aan het plan serieus te nemen en blij te zijn met dit nieuwe Alphense initiatief, dat onze gemeente landelijke exposure kan geven. "Citymarketing van de bovenste plank, maar dan mogen de mensen niet alle 'Ku Lo Yuk' en andere lekkere dingetjes opeten en alleen de witte rijst met die rode saus terug geven", aldus Van As. 

UPDATE Naar aanleiding van een aantal reacties laat Haverkamp weten dat er natuurlijk extra aandacht voor hygiëne is en dat de prijzen in het restaurant voor iedereen bereikbaar zijn.

Fotograaf: Josh Walet
Thorbeckeplein.'
Thorbeckeplein

Onderdeel van de herontwikkeling van de Lage Zijde.