Nieuws

« Vorige - Volgende »

Kranten voeren oorlog in Alphen aan den Rijn

3 maart 2016 - 18:11  •  reacties

Kranten voeren oorlog in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn -

Het Witte Weekblad verzorgde tientallen jaren de rubriek Week in Beeld voor Alphen aan den Rijn. Er worden op deze manier aanvragen voor vergunningen, besluiten, agendapunten en mededelingen met de bevolking gecommuniceerd. Het contract loopt binnenkort af en dat was voor de gemeente aanleiding een nieuwe aanbestedingsprocedure te beginnen. Het verlies van de opdracht zou na de sluiting van de zusterondernemingen Alphen.cc en Dichtbij.nl ook wel eens het einde voor het Witte Weekblad kunnen betekenen.  

Voor de aanbestedingsprocedure schreven drie gegadigden zich in: de Persgroep (Algemeen Dagblad, Alphens Nieuwsblad, Gouwe Koerier), de TMG (Telegraaf Media Groep, Witte Weekblad, Leidsch Dagblad) en een combinatie van drie Alphense bedrijven (Verheul communicatie, Okay Color en Alphens.nl).

Kort geding
Een paar weken geleden bleek de Persgroep de goedkoopste aanbieder te zijn die het beste aansloot bij het eisenpakket. Echter bericht de juridische afdeling van de gemeente donderdag 3 maart dat één van de partijen een kort geding heeft aangespannen, omdat ze het niet eens zijn met de beslissing en/of de gevolgde procedure. Er werd geen naam genoemd, maar de Persgroep en ook de drie Alphense bedrijven zijn het niet... Waarschijnlijk spant overblijver de Telegraaf dus een kort geding aan tegen de gemeente. 

Het kort geding dient op 8 april. 

Fotograaf: Josh Walet