Nieuws

« Vorige - Volgende »

Choiz laat zien hoe makelaardij beter, sneller en persoonlijker kan

12 mei 2016 - 09:34  •  Choiz Makelaars & Taxateurs  •  reacties

Choiz laat zien hoe makelaardij beter, sneller en persoonlijker kan

Alphen aan den Rijn -

Veel mensen bekijken 's avonds op de bank het aanbod van woningen. Maar wat als je ineens dé perfecte woning tegenkomt en meteen een bod wilt uitbrengen, omdat je anders misschien achter het net vist? Daar is nu een oplossing voor. Jeordie, directeur en medeoprichter van Choiz: "Je kunt bij ons direct online een bod doen op een woning. Het maakt niet uit hoe laat het is. Daarmee zijn we een van de eerste makelaars in Nederland."

Het is slechts een van de vernieuwingen die het makelaarskantoor dit jaar uitrolt. Zo is er een gloednieuwe responsive website, geschikt voor smartphones en tablets, met opvallende tools en gadgets. Professioneel gefilmde HD-video's geven een sprankelend inkijkje in de huizen. Er zijn 3D-plattegronden die je zelf kunt inrichten met meubels en in de webshop bepaal je zelf welke diensten je afneemt en welke niet.

Nieuw: exclusieve makelaardij
Maar met die innovaties zijn we er nog niet, verklapt directeur en medeoprichter Eric. "Naast fullservice makelaardij Choiz hebben we Sellityourself.nl, een website waar je zelf je huis kunt verkopen. Daar komt nog een derde label bij, waarmee we ons op exclusieve woningen richten. Nee, de naam maken we pas in de loop van het jaar bekend." Jeordie vult aan: "Binnen die drie labels gaan we intensief samenwerken. Zo hebben we altijd een verkoopmethode die perfect aansluit bij wat jij wilt."

Nu ook in Leiden
Naast de regio's Alphen aan den Rijn, Haarlemmermeer en de Bollenstreek is Choiz sinds kort actief in de regio Leiden. "Leiden is onze centrale backoffice", legt Jeordie uit. "Hier zullen we alle zaken rond het verkoopproces centraliseren en regelen. Zo kunnen we nog sneller op de wensen van onze klanten inspringen." Want snelheid, daar gaat het tegenwoordig om, verduidelijkt Eric. "Een ouderwetse makelaarswinkel met een etalage op de hoek die na zessen niet meer bereikbaar is, kan dat vandaag de dag nog? Mensen zoeken online naar een woning en willen zo snel mogelijk resultaat. Met onze centrale backoffice springen we op die wens in."

Naar de koper toe
Door interne processen volledig te digitaliseren en optimaliseren, denk aan het digitaal ondertekenen van documenten, kan Choiz klanten nog sneller bedienen. Eric: "De koopovereenkomst kan binnen 24 uur na de deal al volledig getekend zijn door de partijen." Jeordie: "We zijn bovendien zeven dagen per week bereikbaar tot elf uur 's avonds via telefoon, chat, Skype en social media als Facebook en Whatsapp." Social media, dat is ook waar de huidige koper zich bevindt. "Je moet naar kopers toe. Daarom gaan we bijvoorbeeld nog meer adverteren op Facebook. We boeken daar echt heel goede resultaten", aldus Eric.

Meer persoonlijk contact
Een ander voordeel van de digitalisering: makelaars hoeven minder tijd achter hun bureau door te brengen. Jeordie: "Dat betekent meer tijd voor persoonlijk contact. We kunnen vanuit de auto werken en daardoor vaker bij onze klanten op bezoek." Eric vult aan: "Er is meer tijd voor de onderhandelingen, wat een voordeel is ten opzichte van andere makelaars. En door gebruik te maken van hightechsystemen kunnen we een perfecte analyse maken van de woningmarkt. Zo kunnen we kopers en verkopers nog sneller bij elkaar brengen voor de beste deal."

"Die 9 moet een 10 worden"
En wat een beetje Hollander dan wil weten: wat moet dat allemaal kosten? Jeordie: ‘Doordat we efficiënter werken, kunnen we onze diensten tegen veel scherpere tarieven aanbieden dan gebruikelijk.' ‘Maar', haakt Eric in, ‘met dezelfde of betere kwaliteit en snelheid." Met hun professionele, snelle en succesvolle manier van werken heeft Choiz sinds de oprichting in 2005 al veel klanten heel tevreden gemaakt: gemiddeld scoort het bedrijf een 9 bij klantreviews. Eric: "Er is altijd ruimte voor verdere verbetering." Jeordie: "Precies. We gaan voor die dikke 10!" Met nieuwe medewerkster Astrid Hoogendoorn erbij, kandidaat-makelaar met jarenlange ervaring in de regio's Alphen aan den Rijn en Leiden, moet dat zeker lukken.

Fotograaf: Josh Walet
Choiz Makelaars & Taxateurs.'
Choiz Makelaars & Taxateurs

Actief in regio's Alphen, Leiden, Haarlemmermeer en Bollenstreek.