Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bakker Fietsen organiseert opnieuw E-bike testdag

26 mei 2016 - 12:32  •  Bakker Fietsen  •  reacties

Bakker Fietsen organiseert opnieuw E-bike testdag

Alphen aan den Rijn -

ROETZ is een jong fietsenmerk uit Amsterdam met een missie. Zij geloven dat het mogelijk is mooie, robuuste fietsen te maken en tegelijkertijd verspilling tegen te gaan. Een ROETZ-Bike is daarom een verantwoorde fiets om meerdere redenen. Waarom een nieuw frame produceren als het oude nog goed is?

Bij recycling van staal kost het bijna net zoveel energie om staal om te smelten tot nieuw staal als de productie van staal uit ijzererts. Niet alles van de fiets kan gerecycled worden. Slijtage onderdelen, zoals ketting, tandwielen, kogellagers en banden worden vervangen door duurzame onderdelen en worden er zoveel mogelijk natuurlijke materialen ingezet, zoals beukenhouten spatborden (FSC) Lepper leren zadels en kurken handvatten. Om schade aan mens en milieu te beperken wordt hierbij ook op de herkomst gelet. Het uiterlijk is ook zeker belangrijk. ROETZ-Bike is ook een mooie fiets.

Jaarlijks worden in Nederland meer dan een miljoen fietsen verkocht,  maar ook evenveel  fietsen weggegooid. Door zoveel mogelijk onderdelen te hergebruiken wordt deze afvalberg verkleind. 

E-bike testdag
Op zaterdag 28 mei organiseert Bakker Fietsen opnieuw een E-bike testdag. Ervaar het rijden op een elektrische fiets en u zult verrast zijn. Bovendien is 28 mei een speciale actiedag: zeer scherpe prijzen en hoge inruilkorting!

Fotograaf: Josh Walet
Bakker Fietsen.'
Bakker Fietsen

Verkoop en reparatie van fietsen.