Nieuws

« Vorige - Volgende »

Financiële terug- en vooruitblik met Alphense college

2 juni 2016 - 13:18  •  Gemeente Alphen a/d Rijn  •  reacties

Financiële terug- en vooruitblik met Alphense college

Alphen aan den Rijn -

Uit de jaarrekening over 2015 blijkt de gezonde financiële situatie van onze gemeente. Terwijl het college ervoor heeft gezorgd dat de inwoners van Alphen aan den Rijn de voorzieningen hebben gekregen, waar ze recht op hadden, kon de gemeente het jaar afsluiten met een positief saldo van ruim acht miljoen euro. Dit overschot wordt de komende jaren ingezet om de inwoners de voorzieningen waar ze recht op hebben te kunnen blijven leveren. Ook de komende jaren blijft het uitgangspunt om de dienstverlening minimaal op peil te houden bij een gelijkblijvende lastendruk.

Daarnaast biedt de gezonde financiële positie van de gemeente de ruimte om verdere impulsen te geven aan de ontwikkeling van onze stad. Zo kan er onder andere worden geïnvesteerd in huisvesting van bibliotheek en theater in het centrum van Alphen aan den Rijn, een nieuwe multifunctionele accommodatie in Zwammerdam, nieuwe huisvesting voor Kajuh Putih en het verbeteren van de infrastructuur in de gemeente.

Ook wordt uitwerking gegeven aan de onlangs vastgestelde Watervisie, aan het cameratoezicht en verdere verbetering van de gemeentelijke dienstverlening. Het college zet ook in op een sterkere, initiërende rol van de samenleving en een meer faciliterende rol voor de gemeente.

De Nieuw en Anders-aanpak in het maatschappelijk domein heeft op het gebied van welzijn, sport en cultuur tot de beoogde resultaten geleid. "Het college is erin geslaagd continuïteit in het voorzieningenaanbod voor inwoners te creëren. Nieuw en Anders en de uitvoeringsopgave in het sociaal en maatschappelijke domein blijft onze aandacht houden en de transformatieopgave zetten we met volle vaart voort", zo meldt de gemeente.

Fotograaf: Josh Walet