Nieuws

« Vorige - Volgende »

Nieuwe trainer in Alphen aan den Rijn: Sta Sterk training!

5 juni 2016 - 22:31  •  Mieke van Tricht  •  reacties

Nieuwe trainer in Alphen aan den Rijn: Sta Sterk training!

Alphen aan den Rijn - De trainers van de stichting Omgaan met Pesten zetten zich al jaren in om het pestprobleem uit de wereld te helpen. Vorig jaar is de Sta Sterk methode door de overheid geplaatst op de lijst met 13 veelbelovende antipestprogramma's. Trainers bieden twee soorten hulp: training en workshops. In workshops krijgen ouders of beroepskrachten handvatten om beter met pesten om te gaan. De Sta Sterk training is voor kinderen en jongeren om 'sterker te staan' bij pestgedrag, wat de negatieve effecten beperkt.

In tien lessen krijgen de kinderen praktische handvatten om hun gedrag te veranderen. Geen lange uitleg, maar kort en krachtig en vooral veel spellen en oefening. De afwisselende huiswerkopdrachten zorgen ervoor dat het geleerde beter beklijft.  De resultaten zijn verbluffend: na tien lessen zitten de kinderen beter in hun vel; weten ze wat ze kunnen zeggen en doen als anderen onaardig tegen hen doen; en passen ze die kennis in steeds meer situaties toe. Het pesten stopt of wordt sterk verminderd.

Zo ook bij Marjolein van 12 jaar. Zij werd op school gepest door een groep meisjes die tot voor kort haar vriendinnen waren. Haar reactie was er vooral een van verbazing: 'waarom doen ze zo?' en het ging steeds slechter met haar. Al tijdens de Sta Sterk training was zij in staat om anders te reageren tegen haar onaardige klasgenoten. Ze ontving steeds meer respect van anderen. En na de training waren het gewoon weer maatjes.

Ook in Alphen aan den Rijn is nu dus nog een trainer Omgaan met Pesten actief. U kunt Mieke van Tricht benaderen voor de Sta Sterk training of een workshop over 'voorkomen/oplossen van pesten', 'sociale weerbaarheid', etc. U kunt Mieke van Tricht bereiken op 06-17310448 of via info@praktijkdegroeiboom.nl. Zij start in het nieuwe schooljaar weer met nieuwe groepen. 

Fotograaf: Josh Walet
Praktijk de Groeiboom.'
Praktijk de Groeiboom

Coaching, trainingen rekenen en weerbaarheid.