Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bistro De Gelaarsde Kat viert haar 25-jarig jubileum

1 november 2016 - 11:13  •  reacties

Bistro De Gelaarsde Kat viert haar 25-jarig jubileum

Alphen aan den Rijn - Op 1 november 1991 opende 'De Kat', zoals het restaurant in de Alphense volksmond wordt genoemd, haar deuren aan de Hooftstraat 81 te Alphen aan den Rijn. In de afgelopen 25 jaar zijn vele bezoekers, personeelsleden en de eerste eigenaren de revue gepasseerd. Inmiddels is de zaak in handen van Alphenaren Peter Riksten en René Splinter.

Ook na 25 jaar wil De Kat zich blijven ontwikkelen. "De Hooftstraat is enorm veranderd en zal de komende 2 jaar zijn nieuwe gedaante krijgen. Er komen nieuwe mensen met nieuwe wensen. Allemaal zaken waar wij graag op willen anticiperen. Echter ook de zaken die goed zijn moeten blijven. De gastvrijheid, toegankelijkheid en spontaniteit mogen niet verloren gaan. De diversiteit in de kaart is een must en als allerlaatste en belangrijkste; de gast moet centraal blijven staan. Jarig of niet dat is de hoogste prioriteit voor ons en dat zal altijd zo blijven", aldus de eigenaren.

In aanloop naar het jubileum heeft De Gelaarsde Kat enkele acties georganiseerd. Heel Alphen ontving een gratis magazine met alle ins en outs over het restaurant, maar ook werden Alphenaren opgeroepen om een taart te bakken voor de verjaardag van De Kat, waarbij de mooiste taart wordt beloond met een Kitchen Aid. Ook wordt dinsdagavond een feestelijke reünie voor (oud-)personeelsleden gehouden.

  

Enkele van de ingezonden taarten voor De Gelaarsde Kat.

Fotograaf: Josh Walet
De Gelaarsde Kat.'
De Gelaarsde Kat

In het oude Alphen, de Hooftstraat, vind je De Gelaarsde Kat, in de volksmond, ‘De Kat’ genoemd.