Nieuws

« Vorige - Volgende »

Een huis kopen, hoe doe je dat?

7 november 2016 - 14:35  •  Choiz Makelaars & Taxateurs  •  reacties

Een huis kopen, hoe doe je dat?

Alphen aan den Rijn - Maar hoe doe je dat? Een huis kopen is een grote beslissing, dus daar wil je wel alle ins en outs van weten. Wij van Choiz helpen je graag en hebben een aantal stappen en tips op een rijtje gezet. 1. Het wensenlijstje Weten jullie al precies waar jullie naar op zoek gaan? Een riante villa of een gezellig rijtjeshuis. Een appartement met balkon of juist een tuin met groene tuin. En zijn jullie het al eens over de plaats en locatie? Wordt het jullie huidige dorp of juist een woning midden in de binnenstad. Zijn jullie gek op het strand of woon je graag aan het water.

Plan een dag om gezellig samen te fantaseren over jullie droomhuis en stel een reëel wensenlijstje op.

2. Mogelijkheden
Jullie hebben gezellig gefantaseerd over die fantastische villa met thuisbioscoop en verwarmd zwembad. En jullie zagen vast de butler ook al aan komen lopen met een heerlijke cocktail. Wake up! Voor sommigen zal dit haalbaar zijn, maar lang niet voor iedereen is dit een realistisch wensenlijstje.

Bedenk vooral hoe jullie er nu voor staan. Hebben jullie een vast contract of ben je freelancer. Is jullie spaarrekening goed gevuld of staat een van jullie BKR-geregistreerd. Afhankelijk van o.a. deze factoren kijk je of het wensenlijstje haalbaar is.

3. Funda
Misschien is jullie wens bijgesteld, maar nu hebben jullie wel een beter beeld van de mogelijkheden. Tijd om rond te gaan kijken dus! Kijk op Funda en www.choiz.nl wat er te koop staat en welke woningen voldoen aan jullie lijst. Maak hier een top 3 van sla ze op als favorieten.

4. De makelaar
Ondanks alle nieuwe digitale technologieën wil je een huis toch in het echt bekijken. De sfeer proeven en door de kamers lopen. Dus bel de makelaar op en maak een afspraak om jullie favorieten te gaan bewonderen. Een eerste indruk zegt zoveel. Zijn jullie meteen verliefd geworden?

5. Hypotheek
Jullie droomhuis gevonden? Dan moet deze natuurlijk nog gefinancierd worden. Neem een hypotheekadviseur in de hand om op basis van jullie financiële status een geschikte hypotheek te vinden. Hij zal o.a. kijken naar jullie salaris en eigen vermogen. Annuïteiten of lineair, weten jullie het verschil al?

6. Aankoopmakelaar
En nu? Jullie weten wat de mogelijkheden zijn qua hypotheek, dus het onderhandelen met de verkoper kan beginnen. Dit kun je uiteraard zelf doen, dan breng je via de verkopend makelaar een eerste bod uit op de woning. Maar je wilt niet teveel betalen of net de boot missen door een te laag bod. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor een aankoopmakelaar. Hij weet precies hoe het onderhandelingsspelletje werkt en kijkt of jullie geen verborgen gebreken over het hoofd hebben gezien. De aankoopmakelaars van Choiz begeleiden je graag bij dit proces op basis van no cure no pay.

7. Afronden
Na het overeenkomen van een mooie prijs is het nog niet klaar. Jullie zullen nog even moeten wachten voor het klussen kan beginnen. Er zijn nog een aantal zaken die de revue zullen passeren. Onder andere het tekenen van de koopovereenkomst, het voorbehoud financiering, verzekeringen, de eventuele verkoop van de huidige woning en tot slot het transport.

8. Champagne!
Inpakken, verhuizen en uitpakken! En vergeet vooral niet te vieren dat jullie droomhuis nu echt van jullie is. Ontpop die champagne en geef een feestje voor al jullie vrienden en familie. Misschien dat zij meteen even mee kunnen helpen met klussen, daar zijn vrienden ook voor toch?

Fotograaf: Josh Walet
Choiz Makelaars & Taxateurs.'
Choiz Makelaars & Taxateurs

Actief in regio's Alphen, Leiden, Haarlemmermeer en Bollenstreek.