Nieuws

« Vorige - Volgende »

Liesbeth Spies is de 'machtigste persoon' van Alphen

13 december 2016 - 17:21  •  reacties

Liesbeth Spies is de machtigste persoon van Alphen

Alphen aan den Rijn - De 'machtigste Alphenaar' wordt ieder jaar in december gekozen. Het is een titel met een knipoog, maar die stiekem toch wel wat aanzien heeft onder ondernemers, politici en andere prominente Alphenaren. De lijst wordt samengesteld door eerdere winnaars van de verkiezing en Werner van den Bosch, uitgever van Alphen INTO Business.

De lijst werd gepresenteerd tijdens de lancering van de laatste Alphen INTO Business van dit jaar. In een afgeladen Koeien en Kaas maakte Van den Bosch bekend wie dit jaar de eer had om de lijst aan te voeren. Rob Donninger was de machtigste van vorig jaar.

'Terechte nummer 1'
Volgens de jury doet Spies iets dat haar voorgangers niet deden en weet ze de rust en in de raad en op het gemeentehuis te bewaren. "Geen opstootjes, geen klachten, laat staan schandalen. Bovendien heeft zij geen vijanden en weinig tegenstanders (of ze komen er niet voor uit). Heeft als voormalig minister van Binnenlandse Zaken een schat aan bestuurlijke ervaring en doet daar elke dag haar voordeel mee. De terechte nummer 1 in deze lijst!", aldus de jury.

De burgemeester van Alphen aan den Rijn -die vorig jaar nog op de tweede plaats stond- wordt op de voet gevolgd door Eric Carree. Voorzitter van de VOA (Vereniging van Ondernemingen Alphen aan den Rijn e.o.) en bestuurslid van de EDBA, maar volgens het juryrapport vooral een verbinder. Daarom is Carree van de zesde naar de tweede plaats gestegen.

SWA-directeur Herman Frankes sluit de top 3. Frankes steeg vorig jaar van de dertigste naar de vierde plek en is nu op plek drie te vinden. "Dik verdiend", vindt de jury, maar het is vooral ook een soort aanmoedigingsprijs. "De SWA ligt onder vuur. Iemand moet bloeden voor het financiële tekort. Herman Frankes is open, eerlijk en een ziener. Hij voorzag problemen, jaren terug al. Maar niemand binnen het gemeentehuis wilde luisteren. Hou vol Herman!"

Fotograaf: Josh Walet
Koeien en Kaas.'
Koeien en Kaas

Ontdek onze passie voor pure smaken.