Nieuws

« Vorige - Volgende »

Bagels & Beans doneert theezakjes voor Voedselbank

15 december 2016 - 11:57  •  reacties

Bagels & Beans doneert theezakjes voor Voedselbank

Alphen aan den Rijn - "Het bleek te gaan om de actie Samen voor de Voedselbank van Omroep West", vertelt Jean-Louis Koekenbier, die de Alphense Bagels & Beans runt. "Als onderdeel van die actie moesten twee presentatoren iedere dag een bepaald aantal donaties ophalen."

De opdracht die presentatoren Fred Zuiderwijk en Jet Sol die maandag hadden, was om vóór 18.00 uur 175 pakken koffie of thee te verzamelen in Alphen aan den Rijn.

In één keer gehaald
Het drietal keek rond in de schappen. "Maar dat zette geen zoden aan de dijk", aldus Jean-Louis. "Toen heb ik de Bagels & Beans Factory gebeld, van waaruit al onze producten worden aangeleverd. Daar hadden ze nog zo’n 2.500 dozen thee staan met 20 zakjes elk." Bij elkaar dus al gauw zo'n vijftigduizend zakjes kruidenthee in verschillende smaken. Jean-Louis: "Daar waren ze ontzettend blij mee, want het was een beetje een slappe dag geweest en nu hadden ze in één keer hun target gehaald."

Op de website van Omroep West spreekt presentatrice Jet Sol zich enthousiast uit over de donatie van Bagels & Beans: "We moesten 175 pakken koffie en thee bij elkaar halen, dat hebben we door deze donatie overtroffen met zo'n 3.000 producten."

Open sinds 20 juli
Bagels & Beans Thorbeckeplein, zoals de naam officieel luidt, is pas open sinds 20 juli 2016. Toch merkt Jean-Louis dat al veel Alphenaren de bekende belegde bagels weten te vinden. "We hielden er rekening mee dat de aanloop in het begin kon tegenvallen, want Stadshart Lage Zijde is echt nog een bouwput. De bestrating ligt er bijvoorbeeld nog maar half. Maar desondanks weten mensen ons al ontzettend goed te vinden. En ze zijn heel erg positief en enthousiast." 

Samen voor de Voedselbank
De actie Samen voor de Voedselbank van Omroep West liep van 9 tot en met 16 december, met als doel om 4.500 kerstpakketten met houdbaar voedsel in te zamelen voor 4.000 gezinnen die van de Voedselbank afhankelijk zijn. Op vrijdag 16 december maakte de omroep bekend dat het doel van 4.500 kerstpakketten is behaald. Inclusief 50.000 zakjes kruidenthee, met de complimenten van Bagels & Beans.

Fotograaf: Josh Walet