Nieuws

« Vorige - Volgende »

Home-Start wordt uitgebreid met Home-Start+

4 januari 2017 - 13:30  •  Humanitas Rijnland  •  reacties

Home-Start wordt uitgebreid met Home-Start+

Alphen aan den Rijn - Het doel van de ondersteuning is om rust en ruimte te creëren door de druk van de ketel te halen bij het gezin. Hierdoor komen oplossingen in zicht. Een vrijwilliger heeft tijd om te luisteren, kan wat extra aandacht voor de kinderen hebben en een handje meehelpen met praktische zaken. Er wordt vraaggericht gewerkt door de vrijwilligers, ouders geven zelf aan waar de behoefte ligt aan ondersteuning in hun gezin. 

Home-Start+ wordt in een aantal gemeenten al aangeboden. Alle vrijwilligers van Home-Start+ hebben opvoedervaring en volgen een voorbereidingstraining. De vrijwilligers worden begeleid en ondersteund door een coördinator. Vrijwilligers zijn in het bezit van een verklaring omtrent gedrag (VOG). Met de steun van vrijwilligers wordt er vaak een negatieve spiraal doorbroken en komt er weer lucht en ruimte voor gezelligheid in het gezin. Ouders en kinderen voelen zich prettiger en gaan positiever met elkaar om.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons via e-mail a.iqachoura@humanitas.nl of via telefoonnummer 06-49040990. Voor meer info over Home-Start en Home-Start+: www.home-start.nl.

Fotograaf: Josh Walet
Humanitas Rijnland.'
Humanitas Rijnland

Samen ben je sterker dan je denkt.