Nieuws

« Vorige - Volgende »

SWA geeft reactie op vragen over ontslag Frankes

8 maart 2017 - 13:57  •  reacties

SWA geeft reactie op vragen over ontslag Frankes

Alphen aan den Rijn - Ronald Geurts (SP) is één van de raadsleden die de keuze niet helemaal begrijpt. "Michel du Chatinier (bestuurslid SWA) heeft kort geleden in een presentatie juist laten zien dat de zaken bij SWA goed op orde zijn. De participatieladder, een centraal punt uit het Koersplan Participatiewet, wordt zelfs al geïmplementeerd. Een raar moment om een directeur op een zijspoor te zetten", vond Ronald. 

"De ondernemingsraad van SWA is blij dat de zaken bij hun bedrijf goed op orde zijn", reageert Peter van den Bosch. "Dat het financieel solide is en vooral is de ondernemingsraad blij dat we het participatiebeleid, precies in de lijn van het door de gemeenteraad vastgestelde koersplan, al echt handen en voeten hebben kunnen geven."

"Directeur Frankes heeft inderdaad een duidelijke rol gehad in die ontwikkeling van SWA in de richting van een (modern) participatiebedrijf. Tegelijk begrijpt de ondernemingsraad dat er omstandigheden kunnen ontstaan waarin een directeur en een bestuur met elkaar in gesprek moeten hoe ze verder gaan. Dat heeft er bij SWA toe geleid dat Frankes reeds nu al de functie van directeur niet meer invult, officieel om op voorhand al ruimte te maken voor een nog te werven kwartiermaker. De ondernemingsraad is in dat terugtreden niet betrokken. Het terugtreden van Frankes is bovendien ruim voordat het extern advies over de positionering van het toekomstige werkbedrijf afgerond is en besluitvorming op basis daarvan in de gemeenteraad heeft plaatsgevonden", luidt de verklaring.

De ondernemingsraad van SWA vindt het nu vooral van belang dat de kennis, expertise en het netwerk van SWA het uitgangspunt vormen voor het nieuwe, gemeentelijke werkbedrijf. "Hierin willen we een nauwe samenwerking met werkgevers en anderen, zoals het onderwijs, bestaande en vernieuwende instrumenten toepassen om de mensen uit de participatiedoelgroep naar vermogen te laten stijgen op de participatieladder", besluit Peter. 

Fotograaf: Josh Walet