Nieuws

« Vorige - Volgende »

Vanaf april nieuwe ronde cofinanciering LEF-regeling

24 maart 2017 - 10:55  •  reacties

Vanaf april nieuwe ronde cofinanciering LEF-regeling

Alphen aan den Rijn - "Ik hoop dat we dit jaar veel aanvragen ontvangen die een boost geven aan onze economie in de volle breedte, bijvoorbeeld rondom werkgelegenheid, toerisme of de ontwikkeling naar een circulaire economie", aldus wethouder Economische Zaken Gerard  van As.

Op 29 maart 2017 vindt in het iFlow Ondernemingshuis, Europaplein 10, Alphen aan den Rijn, vanaf 17.00 uur tot 18.30 uur een informatiebijeenkomst plaats over de mogelijkheden van deze regeling en de voorwaarden waaraan een aanvraag in de komende tenderprocedure dient te voldoen.

Stimulans 
Met het Lokaal Economisch Fonds (LEF) willen de gemeente en de EDBA de economische ontwikkeling & werkgelegenheid in de gemeente Alphen aan den Rijn stimuleren. Deze cofinanciering is bedoeld voor diverse soorten partijen – bedrijven klein en groot, stichtingen, kennisinstellingen, samenwerkingsverbanden etc. Dit biedt mogelijkheden om zoveel mogelijk projecten/initiatieven te kunnen ondersteunen. Om onderlinge samenwerking zoveel mogelijk te stimuleren tussen bedrijven, tussen sectoren, en/of met kennis- en overheidsinstellingen, dienen de activiteiten uitgevoerd te worden door ten minste twee initiatiefnemers.

Doelstellingen
Het doel van de cofinancieringsregeling om zoveel mogelijk kansrijke projecten en initiatieven te ondersteunen die van grote meerwaarde zijn voor de lokale economie. Ook moeten de projecten bijdragen aan het realiseren van tenminste één van de vier doelstellingen uit het Economisch Actieprogramma 2016-2019, namelijk het versterken van het ondernemers- en vestigingsklimaat, het versterken van de aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven, de ontwikkeling naar een groene en circulaire economie of het uitbouwen van de vrijetijdseconomie.

Fotograaf: Josh Walet