Nieuws

« Vorige - Volgende »

Verklaring wonenCentraal slachtoffers koolmonoxide

30 maart 2017 - 11:49  •  wonenCentraal  •  reacties

Verklaring wonenCentraal slachtoffers koolmonoxide

Alphen aan den Rijn - De geiser was eigendom van de bewoners en zij waren zelf verantwoordelijk voor het onderhoud. WonenCentraal wil niet dat bewoners nog geisers of andere open verbrandingstoestellen hebben. Wij proberen al jaren bewoners zover te krijgen dat zij de geiser laten vervangen en wijzen hen ook op het gevaar van koolmonoxide. Wij hebben de afgelopen jaren veel woningen gerenoveerd. Daarbij hebben wij ook de geisers vervangen voor CV-combiketels of elektrische boilers. Eerst was dit nog op vrijwillige basis. Sinds het rechtelijk mogelijk is om het af te dwingen, maken wij daar gebruik van om alle geisers te vervangen.

Naast renovaties vervangen wij de geiser ook als de woning vrij komt voor nieuwe verhuur. Verder proberen wij al jaren dat bewoners met geisers of een ander open verbrandingstoestel deze laten vervangen of tenminste een koolmonoxidemeter plaatsen. In 2012 hebben we ook gratis koolmonoxidemeters aangeboden.

Op 25 oktober 2016 hebben wij alle huurders, die nog een geiser of ander open verbrandingstoestel hebben, aangeschreven voor een nadere inventarisatie van de open verbrandingstoestellen. Wij hebben nog 150 huurders met een open verbrandingstoestel op het totaal van ongeveer 8.300 woningen.

Op 25 februari 2017 en 17 maart 2017 hebben wij hen aangeboden om het open verbrandingstoestel te laten vervangen door een elektrische boiler of een cv-installatie met warmwatervoorziening. Zesenveertig huurders hebben zich al aangemeld. Vanaf april gaan wij hun toestellen vervangen. Alle mensen die nog niet hebben gereageerd, gaan we actief benaderen om mee te doen. Mochten mensen weigeren, dan zullen wij de vervanging gaan afdwingen.

Oproep aan huurders
Doe mee met de actie om uw open verbrandingstoestel te vervangen. Ventileer altijd als u een geiser of ander open verbrandingstoestel gebruikt en plaats een koolmonoxidemeter.

Fotograaf: Josh Walet
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.