Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gratis advies tijdens de Week van het Arbeidsrecht

28 april 2017 - 08:04  •  Berntsen Mulder Advocaten  •  reacties

Gratis advies tijdens de Week van het Arbeidsrecht

Alphen aan den Rijn - Die week staan onze specialisten arbeidsrecht klaar om antwoord te geven op uw vragen of een eerste advies te geven. Elke dag kunt u tussen 9.00 uur en 17.00 uur langskomen. Om te voorkomen dat u moet wachten, verzoeken wij u eerst een afspraak te maken. Dat kan door het formulier onderaan deze pagina in te vullen, of door even te bellen met tel. 0172-427194. De Week van het Arbeidsrecht vindt plaats op het Burgemeester Visserpark 13 in Alphen aan den Rijn. (route)

Ook 's avonds
Komt het overdag niet uit, dan kunt u op donderdag 11 mei tot 's avonds 20.00 uur bij ons terecht voor advies.

Onderwerpen
Het mooie van de Week van het Arbeidsrecht is dat u kunt langskomen met elke vraag over het arbeidsrecht waar u antwoord op wilt. Advocaat Jos van Bohemen: "Veel mensen denken dat de wet DBA niet meer doorgaat, nu er een nieuw kabinet wordt geformeerd. Dat is echter niet zo. Uitstel betekent geen afstel! Daar moet u echt rekening mee houden."

Andere onderwerpen waar aandacht voor wordt gevraagd, is dossieropbouw en vakantiebeleid. Van Bohemen: "Wij kunnen ondernemers praktische tips geven om een goed dossier op te bouwen. Mensen vragen bijvoorbeeld wel eens of WhatsAppjes ook rechtsgeldig zijn in een ontslagzaak. Dat zijn zaken om goed rekening mee te houden. Wat kun je wel en wat kun je niet doen. Een rechter gaat echt niet zomaar overal mee akkoord.

"Ook vakantiebeleid is belangrijk. Je wilt als ondernemer niet dat je bedrijf stil komt te liggen omdat je de vakantie- en verlofdagen van je werknemers niet goed hebt geregeld. Doe je dat niet, kan het je behoorlijk veel geld kosten. Je wilt niet dat machines stil staan, werk niet wordt uitgevoerd of klanten niet worden geholpen."

Juridische stappen
"Veel mensen weten niet wat ze moeten doen als ze ineens met een ontslag of reorganisatie te maken krijgen", zegt Van Bohemen. "Driekwart van de mensen ondertekent blind documenten die ze voor hun neus krijgen. Ik weet zeker dat je er altijd meer uit kan halen als je een advocaat inschakelt. Of stel dat iemand op staande voet wordt ontslagen. Als dat werkelijk onterecht is, is er geen enkele reden om géén juridische stappen te zetten. Veel mensen hikken tegen de kosten aan. Wij zijn altijd transparant over de vraag of het de moeite waard is juridische stappen te zetten. Er zijn vaak mogelijkheden om de kosten bij een andere partij neer te leggen."

Wilt u een afspraak maken? Vul dan het formulier in op de website of bel met nummer 0172 - 42 71 94.

Fotograaf: Josh Walet
Berntsen Mulder Advocaten.'
Berntsen Mulder Advocaten

U zoekt één van onze advocaten?