Nieuws

« Vorige - Volgende »

Fijn opent in augustus de deuren aan de Lage Zijde

14 juni 2017 - 10:28  •  reacties

Fijn opent in augustus de deuren aan de Lage Zijde

Alphen aan den Rijn - "Het begon toch allemaal weer te kriebelen". Dat zijn de woorden van Martijn Hagenbeek, mede-eigenaar van Fijn. Martijn en zijn vrouw Daisy Hagenbeek runden zeven jaar lang Carla's Koffiesalon in het Alphense centrum. Mede door de herontwikkeling van de Lage Zijde en op zoek naar een nieuwe uitdaging, stopten zij met hun zaak, maar keren nu terug met een nieuw concept.

Martijn en Daisy keren weer terug naar hun vertrouwde plekje aan de Hooftstraat. "We zullen ons hier vestigen op nummer 31, aan de Rijnkant. Het witte hoekpand staat nu nog in de steigers, maar wordt straks een plek om heerlijk neer te ploffen en te genieten van de trendy en hippe koffie-wijnbar die wij gaan realiseren", aldus Martijn. Daarnaast is het pand voorzien van een terras aan de Oude Rijn. "Twee jaar geleden viel ons oog op deze stek. Toen was er nog niet veel bekend over de invulling van het Thorbeckeplein. Ik ben van mening dat met alles wat er komen gaat, een mooi horecaplein ontstaat dat voldoende diversiteit zal bieden."

De bedoeling is dat Fijn straks een gezellige plek wordt met een eigentijdse inrichting, waar men kan loungen op diverse sofa's en fauteuils of kan genieten van een goed glas wijn aan de wijnbar. "Hier willen we de Alphenaren op een laagdrempelige manier verwelkomen", vertelt Martijn.

Opening
De ondernemers verwachten in juli de sleutel te ontvangen, zodat zij tijdens de bouwvak met de aannemer kunnen bikkelen om het pand helemaal klaar te maken. De planning is om de zaak halverwege augustus te openen. 

Fotograaf: Josh Walet
FIJN.'
FIJN

Hippe en trendy koffie, wijn en foodbar