Nieuws

« Vorige - Volgende »

Eerste restaurant in het Nutsgebouw gaat open in juli

16 juni 2017 - 09:26  •  reacties

Eerste restaurant in het Nutsgebouw gaat open in juli

Alphen aan den Rijn - Op ieder moment van de dag, in welk gezelschap dan ook: er staat een tafel voor je klaar met heerlijk eten, een mooie wijn, een speciaalbier of een spannende cocktail. Benieuwd naar deze nieuwe aanwinst voor Alphen aan den Rijn? Maggie opent over vijf weken haar deuren. Nog heel even geduld dus, maar dat wordt straks dubbel en dwars beloond!

Alles mag, de hele dag
Al maandenlang is de renovatie van het Nutsgebouw in volle gang. Nieuwsgierige voorbijgangers proberen een glimp van het interieur op te vangen, maar tevergeefs: eigenaar Francis Vermeer waakt als een bulldog over de introductie van haar culinaire uitgaansconcept. Nu de laatste puntjes op de i worden gezet, licht zij een steeds groter tipje van de sluier op: "Maggie Blue laat zich niet in een hokje plaatsen. We zijn bar en restaurant, laagdrempelig en toch apart, gezellig maar dan wel met een geheel eigen twist. Of je nu je krantje komt lezen bij de geur van vers gebrande koffie of 's avonds het licht uitdoet met een laatste borrel aan de bar: alles mag, de hele dag. We willen zo'n plek zijn waar je even aan komt waaien, maar met hetzelfde gemak de hele dag blijft hangen."

Dag en nacht in touw
Francis en 'partner in crime' Mike Suvaal zijn bijna dag en nacht in touw om alles op tijd klaar te hebben. "De renovatie was enorm ingrijpend en de lat voor het interieur ligt hoog. Eigenlijk hopen we dat mensen straks ogen tekortkomen als ze om zich heen kijken, vandaar dat we inzetten op een combinatie van kunst en comfort. Gaaf, nu al die puzzelstukjes op hun plek vallen. Met onze chef Patrick Schuijt hebben we de kaart samengesteld, de gerechten geproefd en de laatste aanpassingen gedaan. Ik denk dat we echt iets nieuws bieden voor de regio. Je herkent duidelijk de internationale invloeden, maar je weet wel wat je eet, alleen smaakte het nog nooit zo goed. Die kwaliteit staat voor ons voorop, en dan kan je het als klant zo gek maken als je zelf wilt."

Aanwinst voor Alphen
"We hebben in de afgelopen weken een sterk team van medewerkers om ons heen verzameld, met wie we straks vol vertrouwen van start gaan. Er is nog ruimte voor een paar echte horecatijgers, die samen met ons van Maggie Blue een aanwinst voor Alphen willen maken. Half juli gaan we open en we willen dan de zomerperiode gebruiken om goed op elkaar ingespeeld te raken en het concept te 'finetunen'. Bezoekers zijn dan al van harte welkom, maar pas na het officiële openingsfeest eind augustus draaien we op volle kracht."

Nu al nieuwsgierig? Bekijk de vlogs van Francis op Facebook of neem een kijkje op de website.

Fotograaf: Josh Walet
Maggie Blue.'
Maggie Blue

Nu ze er is, weet je pas hoezeer je haar hebt gemist!