Nieuws

« Vorige - Volgende »

Maak van je nieuwbouw huis je eigen thuis!

7 augustus 2017 - 09:28  •  The Home Factory  •  reacties

Maak van je nieuwbouw huis je eigen thuis!

Alphen aan den Rijn - Wij bij The Home Factory merken dat enorm. Daar waar we eerder bij veel verbouwingen betrokken zijn geweest, zijn de aanvragen om te helpen bij nieuwbouw flink gestegen.

Een nieuwbouw woning koop je vanaf plattegrond op papier. Gelukkig wordt er al veel gedaan om woningen en woongebied van een project goed te visualiseren, zodat je weet of deze woning een optie is of afvalt. Die keuze kan voor iedereen op een andere manier gewogen worden. Eenmaal besloten en gekocht wil je van je 'standaard' gebouwde woning binnen in een project toch iets unieks en persoonlijks maken. 

Bij de koop van een nieuwbouwwoning heb je bepaalde deadlines waarbij je je wensen al vroeg in het proces definitief moet doorgeven. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt om je wensen mee te nemen tijdens de bouw. Een muurtje of deur verplaatsen, een indeling wijzigen; het kan een grootse impact hebben.

Persoonlijke levensstijl
Maar hoe bedenk je dat? Dit doe je door je persoonlijke levensstijl eens onder de loep te nemen. Welke momenten van de dag ben ik (en ons gezin) thuis en wat zijn dan mijn/onze bezigheden?

Bijvoorbeeld; ben je veelal buitenshuis aan het werk en bestaat de vrije tijd thuis uit een actief sociaal samenzijn met vrienden, familie of je eigen gezin? Koken, lekker eten, huiswerk maken, spelletjes doen of wat werken aan je laptop, en plof je in de avond nog even een uurtje op de bank om naar de tv te kijken? Waarom zou je dan van de woonkamer de grootste ruimte (traditionele indeling) maken? Waarom niet een grote, functionele en gezellige woonkeuken als grootste ruimte? 

Nog een voorbeeld; de entree is een onbenoemde ruimte in een plattegrond en wordt dus niet meegerekend in de woonoppervlakte. Daarom wordt de gang zo klein mogelijk gehouden, maar vaak zo klein dat er amper ruimte is voor een fatsoenlijke garderobe. Heb je nu een aantal kinderen en wellicht nog een kinderwagen, dan wordt dat gangetje toch echt wel een probleem. Bovendien wordt het in de praktijk dan een 'rommelhok' van schooltassen, schoenen, jassen. Jammer! Het is het eerste welkom van je fijne huis, voor jezelf en voor je bezoek. Daarmee is de eerste toon voor de tevredenheid van je woongenot al gezet. 

Tip!
Maak eens een overzicht van de volgende punten:

1. Welke ruimte (gang, toilet, woonkamer, keuken etc. in de woning zijn belangrijk voor je en welke wensen stel je daar aan. Doe dat heel uitgebreid, het zal je een goed beeld geven van je woonbehoeftes.

2. Doe dit voor iedere verdieping van je woning. Hierdoor kun je bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt per woonfunctie en kun je de indeling van je woning daarop (laten) aanpassen.

3. Denk na over een indeling/inrichting van je interieur met meubelen. Als je ook die indeling weet, dan kun je daarna ook goed de lichtpunten en aansluitingen voor elektra bepalen. Ook zo’n deadline 'gevalletje'... 

Ons advies
Maak een indeling om je woonwensen heen en probeer geen woonwensen in een ruimte creëren die daar niet of minder geschikt voor is. Op die manier zal je woning je passen als een jas en je bedienen in je woonbehoeftes die je voor jezelf en je gezin hebt gesteld.

Natuurlijk is ook de woonsfeer een belangrijk onderdeel van je woongenot. Kleuren en materialengebruik, verlichting en accessoires zijn enorm belangrijk voor een goed, fijn en sfeervol eindresultaat. Maar begin bij het begin: voor die deadline, een goede indeling. Hoe wil je wonen? 

Meer weten of hulp nodig? Bel of mail ons gerust.

Bianca Gels - The Home Factory
www.thehomefactory.nl - bianca@thehomefactory.nl - 0172-745370

Fotograaf: The Home Factory
The Home Factory.'
The Home Factory

Interieuradvies in Alphen aan den Rijn.