Nieuws

« Vorige - Volgende »

20 september: Open dag in Castellum

7 september 2017 - 09:07  •  reacties

20 september: Open dag in Castellum

Alphen aan den Rijn - Er diverse previews te zien in de RaboZaal, van onder andere cabaretier Silverster Zwaneveld en de Alphense Dansschool. Ook zijn er om 14.00 uur en 17.00 uur rondleidingen door het theater- en bioscoopcomplex.  

Interactieve speurtocht en meer
Voor kinderen van 3 tot 6 jaar en van 6 tot 12 jaar is er een interactieve speurtocht door het theater (onder begeleiding van ouders / verzorgers). Hierbij komen ze op bijzondere locaties in het theater en verzamelen ze met opdrachten verschillende stempels. Deelnemers kunnen leuke prijsjes verdienen. Daarnaast kunnen de kids ‘een eigen theater’ knutselen, zich laten schminken in de kleedkamers, dansen bij de kinderdisco en theatraal op de foto voor een GreenScreen.

Previews
Tijdens de Open Dag zijn er gratis previews te zien van de Alphense Dansschool en een aantal cabaretiers die in het theaterseizoen met hun volledige voorstelling bij Castellum te zien zijn. Zo zijn er onder andere previews te bewonderen van:

Rayen Panday geeft een preview van zijn voorstelling ‘Fenomeen’ waarmee hij op 12 april 2018 naar Castellum komt.  Tien jaar na zijn debuut en vele optredens in binnen- en buitenland is het zover: Rayen maakt met Fenomeen dé voorstelling die het hele spectrum omvat. Persoonlijk, actueel en muzikaal.

Tijdens de Open Dag licht Stefano Keizers een tipje van de sluier van zijn eerste avondvullende show (woensdag 4 april), die de gemoederen nog lang zal beroeren. Tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival liet Keizers complete zalen in verwarring achter en sleepte hij de Wim Sonneveldprijs in de wacht. Als wolf in clownskleren werd hij derde bij De Slimste Mens. Hij ontregelt en danst grijnzend over alle grenzen heen.

Pepijn Schoneveld  geeft een preview van zijn nieuwe voorstelling ‘Stante Pede’ (13 januari in Castellum). Stante pede betekent op staande voet, nu. Want alles moet nu, meteen, zo snel mogelijk. Nu, nu, nu. Terwijl hij juist in het nu probeert te zijn. Daar is het namelijk veel leuker. Over zijn vorige show schreef de pers: ‘Schonevelds soms hartverscheurende eerlijkheid dient een hoger doel dan alleen de lach’ (Het Parool).

Ook Silverster Zwaneveld zal deze middag een preview geven. Komend seizoen is hij maar liefst tweemaal te zien in Castellum. Zo komt hij op 14 april 2018 met o.a. Emiel de Jong naar Alphen met de voorstelling ‘Houston, we have a problem’ waarin de mannen zich wagen aan Sciencefiction in het theater. Zij nemen je mee tot ver buiten de dampkring. Laat je in een duizelingwekkende baan rond de aarde slingeren, verlies jezelf in zwarte gaten en kom los van je stoel in deze zwaartekrachtloze komedie. Spektakel, verhaal, ontroering en een ongezonde dosis humor in één waanzinnig show. Eerder in het seizoen, op vrijdag 24 november, staat Silvester in zijn eentje in Castellum met de voorstelling ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’ en van deze voorstelling zal hij op woensdag 20 september een preview geven. In de nieuwe voorstelling van Silvester word je lachend slimmer. Aan de hand van het populair wetenschappelijk boek Een kleine geschiedenis van bijna alles, van bestseller auteur Bill Bryson, neemt hij ons mee langs de wonderen van de wereld waarin we leven. Laat je betoveren door het alledaagse en voel hoe wonderlijk het gewone kan zijn. Een avond vol humoristische wetenschap.

Neem een voorproefje op het nieuwe seizoen en kom gezellig langs! Castellum is op woensdag 20 september van 13.00 – 18.00 uur geopend. Toegang voor zowel de rondleidingen als de previews is gratis. Meer informatie zie www.theatercastellum.nl

Fotograaf: Josh Walet
Theater Castellum.'
Theater Castellum

Voor een compleet avondje uit!