Nieuws

« Vorige - Volgende »

Honderd winkeldieven in negen maanden bij Jumbo

11 oktober 2017 - 23:00  •  reacties

Honderd winkeldieven in negen maanden bij Jumbo

Alphen aan den Rijn - De supermarkt heeft een evaluatie gehouden over de afgelopen negen maanden. Hieruit bleek dat door het camerasysteem van de winkel zeker honderd winkeldieven konden worden betrapt door het personeel en overgedragen aan de politie. 

Eigenaar Edwin ten Brink geeft aan dat hij de diefstallen een maatschappelijk probleem vindt, dat niet of nauwelijks wordt onderkend. Volgens Ten Brink wordt er maar al te vaak vanuit vooroordelen gedacht als het gaat om de daders. "Het blijkt dat het grootste deel van de diefstallen gepleegd wordt door mensen uit de leeftijdsgroep van 35 tot 70 jaar.  Daar zitten ogenschijnlijk keurige mensen tussen zoals moeders, gepensioneerden en zelfs ondernemers en oud-raadsleden", aldus Ten Brink.  

Ten Brink heeft fors geïnvesteerd in apparatuur. "Dat verdienen we waarchijnlijk nooit terug, maar we merken dat de eerlijke klanten er zich prettiger en veiliger door voelen."

Klanten die zich schuldig gemaakt hebben aan diefstal krijgen een winkelverbod. Dat stukje omzetverlies neemt de supermarkt graag op de koop toe. 

Fotograaf: Josh Walet
Jumbo Ten Brink Food.'
Jumbo Ten Brink Food

Jumbo Ten Brink Food is gelegen in De Herenhof.