Nieuws

« Vorige - Volgende »

John de Wolf bij kick-off van de Week van het Werk

6 november 2017 - 19:54  •  reacties

John de Wolf bij kick-off van de Week van het Werk

Alphen aan den Rijn - De Week van het Werk is bestemd voor werkzoekenden, ondernemers en scholieren. John de Wolf, door het Ministerie van Sociale Zaken benoemd tot ambassadeur voor de aanpak van werkloosheid onder vijftigplussers vroeg speciaal aandacht voor deze groep van de bevolking. Hij wees er op, dat werkzoekenden van wat oudere leeftijd meerwaarde voor een bedrijf kunnen betekenen. Daarnaast gaf hij aan dat er ook een stevige taak bij de werkzoekende zelf ligt om naar werk te zoeken. De week van het werk is overigens voor iedereen jong en oud, leerling, werknemer, ondernemer en werkzoekende bestemd.  

Banenmarkt
Ben je op zoek naar een leuke baan of kan je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je CV, adviezen over je loopbaan over de sociale media, kom dan de banenmarkt op dinsdag 7november van 10.00 – 13.00 uur in Da Vinci. Diverse bedrijven, uitzendbureaus en brancheorganisaties staan op de banenmarkt en je kunt meedoen aan gratis workshops waaronder uiteraard een workshop vloggen. Doe er je voordeel mee en kom als werkzoekende zeker naar deze beurs. Loop je met het idee rond om voor je zelf te starten met een onderneming? Dan is De Pitch iets voor jou van 10.00 – 14.00 uur op woensdag 8 november in de ESports Game Arena (Raadhuisstraat 134 in Alphen aan den Rijn). Diverse professionals staan voor je klaar om je te voorzien van tips en tricks. 

ICT Challenge en Go4it!
Op woensdag 8 en donderdag 9 november de hele dag een 12 uur ICT Challenge. Aankomend talent op het gebied van ICT buigt zich over een uitdagende opdracht voor het Alrijne Ziekenhuis. Deze 2 x 12 uur Challenge vindt ook in de ESports Game Arena plaats.

Maar ook juiste beroepenvoorlichting is van belang. Meer dan 1200 leerlingen vanuit alle scholengemeenschappen uit Alphen aan den Rijn en de regio bezoeken de Beroepenmanifestatie Go4it! in het Archeon op woensdag 8 en donderdag 9 november. De opening wordt verricht door wethouder Ed de Leest en directeur Archeon Jack Veldman op woensdag 8 november om 08.45 uur in de Herberg van Themapark Archeon.

HR-tafel en afsluiting
De week sluiten we af met een HR-Tafel voor HR-specialisten op donderdag 9 november om 16.00 uur. De VOA-netwerkborrel en afsluiting van de week (17.30 – 19.00 uur) vindt plaats bij Restaurant Maggie Blue, tevens sponsor van deze borrel. Op dat moment wordt de Q starter van de VOA bekend gemaakt. 

Nieuwsgierig? Kijk dan op www.deweekvanhetwerk.nl voor het volledige programma.

Fotograaf: Alphens.nl
Scala College KeesMustersstraat.'
Scala College KeesMustersstraat

Een van de drie locaties van het Scala College in Alphen.