Nieuws - Overig

« Vorige - Volgende »

Kap Kerk en Zanen leidt tot evaluatie snoeibeleid

24 februari 2018 - 10:02  •  reacties

Kap Kerk en Zanen leidt tot evaluatie snoeibeleid

Alphen aan den Rijn - De zeer rigoureuze snoeibeurt is niet het eerste ‘incident’ tijdens het snoeien van bomen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Het beleid wordt kennelijk niet zo uitgevoerd als het is bedoeld. Een verschil tussen de letter en de geest van het beleid. “De snoeibeurt is conform de opdracht uitgevoerd”, meldt De Jager aan de gemeenteraad in antwoord op vragen van GroenLinks en CDA.

Brief
Het Hoogheemraadschap heeft, zoals afgesproken, een brief aan omwonenden gestuurd met de mededeling dat de elzenbosjes gesnoeid worden. Bij normale snoeibeurten wordt een op de drie bomen gesnoeid. Deze keer echter waren alle bomen aan de beurt. “Er moest ook in de sloot gebaggerd worden”, verklaart de wethouder. Dat het snoeien toch aanzienlijk minder had gekund, ziet de wethouder ook.

Snoeibeleid
“Ik denk dat we met de gemeenteraad goed moeten kijken naar het snoeibeleid”, aldus De Jager. “Hoeveel moet worden gesnoeid en hoe rigoureus moet bekeken worden in combinatie met een goed communicatietraject naar inwoners met zicht op de betreffende locatie.”
GroenLinks en CDA willen op voorhand dat rekening gehouden wordt met vogels die hier ‘wonen’, met buurtbewoners die geen kaalslag willen en met de zwaarte van de snoeibeurt. Daarbij mag geld niet leidend zijn. “Sturen op kwaliteit is wellicht duurder, omdat het kleinschalig is”, aldus Joost van Beek (CDA).

Fotograaf: GroenLinks Alphen aan den Rijn
Politiek.'
Politiek

Voor het politieke nieuwe over Alphen aan den Rijn.