Nieuws

« Vorige - Volgende »

Wijnbar&Zo als verzamellocatie voor lopers 20 van Alphen

26 februari 2018 - 13:39  •  reacties

Wijnbar&Zo als verzamellocatie voor lopers 20 van Alphen

Alphen aan den Rijn - Ruud Warmerdam, eigenaar van Wijnbar&Zo, is op die dag gastheer van zo'n 150 lopers van Bezemer Fitness en de VOA. "Wij zijn geen startlocatie, maar een verzamellocatie. Het startpunt is dichtbij, namelijk bij het Rijnplein. De lopers komen helaas niet door de Julianastraat."

Na afloop keren de lopers, die zelf kunnen bepalen of ze aan de 5, 10 of 20 kilometer meedoen, weer terug bij Wijnbar&Zo. Het team van Wijnbar&Zo heeft de zaak er dan helemaal op ingericht. Het moet één groot feest worden. Zo staat er een tent achter de zaak opgesteld, is er een extra bar geplaatst en zorgt een deejay van 15 tot 19 uur voor lekkere muziek. "We maken er een gezellig sfeertje van", kondigt de Alphense ondernemer alvast aan.

Al meer dan vijftig jaar is de 20 van Alphen het leukste hardloopevenement van de regio. Op zondag 4 maart vindt al weer de 53ste editie plaats. Het mooie van dit evenement is, dat iedere prestatie telt. Het maakt niet uit of je meedoet aan de 1 kilometer Family Run of de 20 kilometer wedstrijdloop; de 20 van Alphen is van en voor iedereen.

"De 20 van Alphen heeft aantrekkingskracht op de betere lopers voor de 10 en de 20 kilometer", weet Warmerdam, die zelf ook een zeer sportieve achtergrond heeft. "Daarnaast trekt dit evenement altijd heel veel publiek. Dat begint 's morgens al met de ouder-kind loop." Deze zogenaamde 1 kilometer Family Run is een van de grootste lopen van Nederland voor de jongste hardlopers onder ons én hun familie.

Warmerdam is al 6,5 jaar eigenaar van Wijnbar&Zo. Per 1 januari 2018 is hij geheel zelfstandig eigenaar na het afscheid van zijn compagnon Fred Bakker. Wijnbar&Zo heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot de place to be in Alphen aan den Rijn. "We zitten echt ram- en ramvol in het weekend. De mensen weten ons goed te vinden." Dit komt mede door het unieke concept, dat gebaseerd is op goede wijnen, lekkere hapjes en gezellig zitten. "Mijn team en ik weten wat we schenken. We trainen het personeel zodat ook zij de wijnen leren kennen. We willen ons blijven ontwikkelen en vernieuwen."

Over Wijnbar&Zo
Wijnbar&Zo is gevestigd in de Julianastraat, in het hart van het centrum van Alphen aan den Rijn. In een gezellige en informele ambiance kan men hier genieten van een uitgebreid wijnassortiment en lekkere hapjes. De wijnkaart telt ongeveer 180 wijnen, waarvan er zo'n 150 per glas kunnen worden besteld. Wijnbar&Zo is een ideale locatie om een nieuwe wijn te proberen of om juist te genieten van een van de vele topwijnen.

Wijnbar&Zo biedt in het pand en de serres aan de achterzijde plaats aan ruim 150 personen. Een langgerekte tuin grenst aan de Oude Rijn, waar men tijdens warme dagen heerlijk kan genieten van een goed glas wijn. Meer informatie is te vinden via www.wijnbarenzo.nl.

Fotograaf: Wijnbar&Zo
Wijnbar&Zo.'
Wijnbar&Zo

Drinken, eten, feesten en partijen enzo..