Nieuws

« Vorige - Volgende »

Ondernemersklankbord vraagbaak voor honderden ondernemers

4 maart 2018 - 21:41  •  Joop Maat  •  reacties

Alphen aan den Rijn - Ondernemers uit Alphen aan den Rijn maken het vaakst gebruik van de diensten van de Stichting. De Leidse regio (Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten) is een goede tweede. Ook in Nieuwkoop, Kaag en Braassem en Teylingen doen vrij veel ondernemers een beroep op Ondernemersklankbord.

Het resultaat is voor een groot deel toe te schrijven aan de goede samenwerking tussen de Stichting Ondernemersklankbord en de gemeenten in deze regio. In Alphen aan den Rijn, Leiden en Lisse houden gemeenten en Ondernemersklankbord een gezamenlijk inloopspreekuur.  Bovendien verwijzen de gemeenten veel ondernemers (of zij die dat willen worden) door naar Ondernemersklankbord. Ondernemersklankbord werkt in heel Nederland met 300 adviseurs verdeeld over 20 regioteams.

Ervaren en enthousiaste ‘oud’ ondernemers en specialisten uit het bedrijfsleven, zoals registeraccountants, notarissen en juristen adviseren op geheel vrijwillige basis - via een klankbordtraject - actieve ondernemers uit het midden-en kleinbedrijf. Een klankbordtraject duurt 6 maanden en Ondernemersklankbord vraagt voor deze gehele adviesperiode een bescheiden donatie van minimaal 150 euro, waarmee de drempel voor ondernemers die hulp of advies zoeken zo laag mogelijk wordt gehouden.