Nieuws

« Vorige - Volgende »

SERA wordt partner van HUBspot Leiden

6 april 2018 - 16:09  •  reacties

SERA wordt partner van HUBspot Leiden

Alphen aan den Rijn - SERA gaat ook een vestiging beginnen binnen HUBspot. Het bedrijf wil graag met financiële middelen en zakelijke ervaring aan het instituut bijdragen en tegelijkertijd direct op het hoogste niveau kennis delen met aanstormende talenten en ervaren professoren. 

"Op diverse punten zijn er nu al aanknopingspunten", aldus directeur Machiel van der Schoot. "Je moet daarbij denken aan Smart City-projecten, maar ook aan sensoren die in de land- en tuinbouw gebruikt kunnen worden. Als je in het gebouw rondloopt zie hoe ver automatisering doordringt in alle facetten van de maatschappij. De juridische faculteit is er met projecten bezig, maar ook geneeskunde, die de enorme druk op de gezondheidszorg wil verlichten met slimme technologie. Waar mogelijk willen we ook graag investeren in veel belovende startups." 

Vanuit HUBspot bestaat ook grote belangstelling voor het gemeenschappelijke city-platform waarop ondermeer de gemeente Alphen aan den Rijn (AllesinAlphen/AlphenLinkt), de VOA, Woonforte, Alphens.nl, WeHelpen/Participe, de Baronie, het Alphense Centrum, Archeon, 20 van Alphen, de Digitale Schoolkrant en diverse politieke partijen samenwerken. Volgens recent onderzoek van de universiteit van Groningen heeft Alphen daarmee een unieke positie in Nederland.

Fotograaf: Alphens.nl