Nieuws

« Vorige - Volgende »

Shezaf Kinderopvang en Ipse de Bruggen gaan samenwerken

16 mei 2018 - 16:52  •  reacties

Shezaf Kinderopvang en Ipse de Bruggen gaan samenwerken

Alphen aan den Rijn - Vanaf 14 mei 2018 start een zogenaamde 'opvangbehandelgroep met de naam de Kleurentuin' voor kinderen van 0 t/m 5 jaar in een ruimte van Shezaf op locatie De Prinsenark aan de Prins Hendrikstraat 132 in Alphen aan den Rijn.

Op de Kleurentuin is er voor jonge kinderen met een ontwikkelingsvraag op gebieden als taal en spraak, motoriek, moeilijk te begrijpen gedrag of andere ontwikkelingsproblematiek. Op deze nieuwe opvangbehandelgroep zijn minimaal twee medewerkers aanwezig: een medewerk van Ipse de Bruggen en een medewerker van Shezaf Kinderopvang. De groep biedt op maandag, woensdag en vrijdag van 07.30 tot 18.00 uur ruimte aan maximaal 12 kinderen.

Suzanne Braat, directeur van Shezaf Kinderopvang, vertelt dat deze samenwerking uniek is in Alphen aan den Rijn en omstreken. "We bieden in een alledaagse omgeving nieuwe kansen voor kinderen met een lastige start. Waarbij het ook mogelijk is om opvang in de ‘opvangbehandelgroep’ te combineren met opvang op een andere groep binnen Shezaf."

Aan de hand van het 'Ik-Volg-Je' systeem wordt de ontwikkeling van elk kind bekeken én gericht gestimuleerd. Elk kind krijgt een behandelplan met doelstellingen die viermaal per jaar worden geëvalueerd. Daarnaast biedt de opvangbehandelgroep gelegenheid voor observatie en diagnostiek.

Dagprogramma
In de ochtend worden therapeuten Ipse de Bruggen langs voor groepsbehandelingen en advies. De middag staat in het teken van het VVE-aanbod (Voorschoolse en Vroegschoolse Educatie) dat Shezaf aanbiedt als voorbereiding op het basisonderwijs.

Op bepaalde momenten – tijdens het buitenspelen of activiteiten in kleine groepen – spelen kinderen uit de reguliere groepen samen met die van de ‘opvangbehandelgroep’. En, voor kinderen die dat nodig hebben, is er de mogelijkheid om in de middag te slapen.

Sponsoring
Shezaf is nog  op zoek naar bedrijven die dit initiatief via sponsoring willen ondersteunen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Suzanne Braat (directeur): 0172 234 254 of sbraat@shezaf.nl.

Fotograaf: PR Shezaf Kinderopvang
Shezaf Kinderopvang.'
Shezaf Kinderopvang

Opvang voor kinderen van 0 - 12 jaar in Alphen.