Nieuws

« Vorige - Volgende »

BodySculpting Concept van Praktijk Limoniet: voor afvallen en pijnbehandeling

22 mei 2018 - 10:34  •  reacties

BodySculpting Concept van Praktijk Limoniet: voor afvallen en pijnbehandeling

Alphen aan den Rijn - Zelf heeft Diana ook baat bij BodySculpting. De 35-jarige Alphense heeft last van fibromyalgie en ook haar rug speelt vaak op. In de afgelopen jaren is ze met heel veel therapieën in aanraking gekomen; vaak pijnlijke behandelingen. Daar heeft Diana een aantal goede en pijnloze therapieën aan overgehouden, die ze nu zelf in haar eigen praktijk aanbiedt.

Afslanksysteem
BodySculpting is hét afslanksysteem. Een behandeling volgens het BodySculpting Concept staat gelijk aan twee tot drie uur sporten. "Je hoeft niet naar de sportschool, de apparatuur doet het werk. Het is te vergelijken met 800 sit-ups of 1200 dijbeenspieroefeningen." De geavanceerde apparatuur werkt met verschillende (vrij instelbare) golven om elke vezel van de spieren te activeren en de snelle suikers in het lichaam, maar ook het opgeslagen vet te verbranden.

Het concept is ook geschikt voor mensen die pijn hebben en niet kunnen sporten. "Sommige mensen hebben ook geen zin of tijd om te sporten. Voor mensen met fibromyalgie is het moeilijk om zodanig te sporten dat ze er gewicht van gaan verliezen. Ook voor deze groep mensen is het BodySculpting Concept een hele mooie oplossing."

De behandelingen geven een verlichting van pijn en spanningen in het lichaam, omdat de doorbloeding en microcirculatie verbeteren en omdat de behandeling vergelijkbaar is met twee tot drie uur fitness zonder het lichaam te belasten, waardoor endorfine wordt aangemaakt en vrijkomt. "Door de lymfedrainage worden afval en gifstoffen effectief afgevoerd. Ook hierdoor verdwijnen pijn en spanningen", geeft Diana aan.

Als iemand komt voor een pijnbehandeling, dan is er niet per definitie een link met voeding. Er zijn ook mensen die naar Praktijk Limoniet komen om centimeters en/of gewicht te verliezen. Dit is met het BodySculpting Concept mogelijk. Voor het beste resultaat raadt Diana een kuur van tien behandelingen in vier tot vijf weken aan. Gemiddeld dus twee behandelingen per week. De behandelingen zijn te combineren met bodywraps, detoxthee en diverse supplementen voor een nog beter resultaat.

"De meeste klanten komen om af te vallen", zegt Diana. "Daar zie je echt resultaat. Zij raken vooral centimeters kwijt." Diana weet uit ervaring dat niet iedereen op zijn eten wil letten. "Sommige mensen willen niet alleen maar gezond eten. Dat is een eigen keuze, maar je moet er dan wel rekening mee houden dat je geen gewicht gaat verliezen."

Voedingsadvies
Na vier of vijf behandelingen is er al resultaat te meten. "Als mensen bij mij voor een behandeling komen en ze gaan op de terugweg langs McDonald’s, dan heeft dat niet zoveel zin natuurlijk. Het is belangrijk om naast de behandeling goed en gezond te eten." Ook daar kan Diana van pas komen. Zij heeft namelijk de opleiding orthomoleculair voedingsadviseur afgerond.

Het BodySculpting Concept werkt overigens ook voor huidversteviging. "Het verstevigt het bindweefsel. Uitgezakte delen worden na verloop van tijd strakker. Als mensen op eigen kracht zijn afgevallen, maar toch nog probleemgebieden blijven houden, zoals op de armen, heupen of buik, zetten wij BodySculpting in om de laatste deeltjes te verminderen."

BodySculpting is niet voor iedereen geschikt. Mensen met een pacemaker, hartklachten, epilepsie of als ze zwanger zijn, mogen geen gebruik maken van de behandelingen.

Over Praktijk Limoniet
Praktijk Limoniet staat voor alternatieve zorg voor een betaalbare prijs. Mensen met allerlei chronische klachten kunnen hier terecht. In haar praktijk combineert Diana Kuiper verschillende behandelingen om het leven van mensen met chronische pijn- en/of vermoeidheidsklachten dragelijker en energieker te maken. Meer informatie is te vinden via www.praktijklimoniet.nl.

Fotograaf: Josh Walet