Nieuws

« Vorige - Volgende »

Leerlingen Wellantcollege pitchen mini-onderneming

4 juli 2018 - 07:27  •  reacties

Leerlingen Wellantcollege pitchen mini-onderneming

Alphen aan den Rijn - "Het starten van een eigen bedrijf begint met een overtuigend idee", aldus Mendel Vis, zakelijk accountmanager bij de Rabobank. En dat er goede ideeën onder de leerlingen waren, werd wel duidelijk tijdens de eindpresentatie. De ideeën varieerden van smoothie verkoop op school, een online game, interim-werk op de boerderij, productie van unieke  t-shirts, organisatie van een schoolfeest tot vrolijke originele mokken.

De Rabobank heeft de leerlingen tijdens de drie weken gecoacht. "Bij de aftrap van het project hebben we samen met drie collega's les gegeven over de start van een bedrijf. Een week later konden ze tijdens een speciaal georganiseerd spreekuur in Ondernemingshuis iFlow terecht met de eerste uitwerking van hun plan", aldus Mark Woudwijk, manager Grootzakelijk. "Het was leuk te zien hoe divers de aanpak en uitwerking van de verschillende groepen was na de eerste week. En gaaf om tijdens de eindpresentatie te zien dat zo goed als alle groepen iets met de adviezen en tips gedaan hadden", vult Mendel aan. 

Hooked On Mugs
De jury, bestaande uit Rabobank adviseurs en collega’s van het Wellantcollege, heeft 'Hooked on Mugs' na uitvoerig beraad verkozen tot beste pitch en plan. De twee dames van Hooked on Mugs hadden naast een goed doordacht en zakelijk plan, een heel leuk product bedacht; zelfgemaakte, vrolijke mokken voor een schappelijke prijs.

"Als bank vinden we het belangrijk een bijdrage aan talentontwikkeling van jongeren te leveren. Met dit project hebben leerlingen de kans gekregen om vaardigheden als presenteren, leidinggeven, samenwerken en organiseren verder te ontwikkelen. Het is niet alleen nuttig, maar vooral ook heel erg leuk om dit als uitstapje naast je gewone werk te doen", aldus Mark en Mendel.

Fotograaf: PR Rabobank Groene Hart Noord
Rabobank.'
Rabobank

Onderdeel van Rabobank Groene Hart Noord