Nieuws

« Vorige - Volgende »

Rouwcentrum Nassaustraat ongewenst maar legaal

5 juli 2018 - 23:15  •  reacties

Rouwcentrum Nassaustraat ongewenst maar legaal

Alphen aan den Rijn - Dat het rouwcentrum volgens de geldende regels in de Nassaustraat-Javastraat is gevestigd, betekent niet dat wethouder Gerard van As blij is met de gekozen locatie. "Als met mij vooraf was overlegd over de plek dan had ik dat sterk afgeraden. Het is nu echter zo dat er een bedrijfsbestemming ligt op het gebouw en dat er geen extra vergunning noodzakelijk is. Er is voor de gemeente geen mogelijkheid om het bedrijf weg te sturen. Het is volgens de regels of het ook gewenst is, is een andere zaak."

Het rouwcentrum veroorzaakt voor de buurt overlast door rouwstoeten in een woonerf vol kleine kinderen, stankoverlast van de koeling en door parkeerproblemen. Ook was het huurcontract al getekend voordat de buurt werd ingelicht. "De kinderen worden tijdens een condoleance gewoon uit hun eigen straat weggestuurd, terwijl een woonerf specifiek ook bedoeld is voor spelende kinderen", zegt buurtbewoner Vanessa van Tol. "Bovendien vinden wij dat wij als ouders bepalen wanneer de dood besproken moet worden."

Aan de stankoverlast wordt gewerkt, meldt de directie van het rouwcentrum. Ook het parkeerprobleem krijgt aandacht. "Inmiddels zorgen wij dat bij grotere bijeenkomsten de bezoekers op de hoogte zijn van de betere parkeermogelijkheden aan de Ambonstraat. Er staat daar dan ook een medewerker om mensen op te vangen", aldus de directie van Kamsteeg en Kramer Uitvaartzorg.

Oplossing
Van As zegde in de raadscommissievergadering van donderdag 5 juli toe dat hij met het rouwcentrum en met de buurtbewoners in gesprek gaat. "Ik onderken het probleem van de buurtbewoners, maar ik zie ook de goede intenties van het bedrijf. Ik ga meedenken over een lange termijnoplossing." De wethouder trekt overigens ook de conclusie dat gemeente Alphen aan den Rijn meer aan actieve grondpolitiek zou moeten doen om dit soort ongewenste vestigingen te voorkomen.

Fotograaf: Alphens.nl EV

Verwante nieuwsberichten