Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gratis zonnepanelen voor huurders van Woonforte

20 juli 2018 - 11:22  •  reacties

Gratis zonnepanelen voor huurders van Woonforte

Alphen aan den Rijn - Woonforte start na de zomervakantie met het leggen van de eerste panelen. Dit zijn daken die sterk genoeg zijn om de panelen te dragen en waar in de nabije toekomst geen onderhoud wordt uitgevoerd aan de woningen.

Woonforte investeert bijna 20 miljoen in de zonnepanelen voor de 3.000 eengezinswoningen. Woonforte start in 2018 met 500 woningen. Daarna zal de woningcorporatie uit Alphen aan den Rijn jaarlijks zo'n 650 woningen van zonnepanelen voorzien. Het project is in 2022 klaar.

Geen huurverhoging
Deze week ontvangen de eerste huurders een brief van Woonforte. Aanmelden hoeft niet, de installateur neemt contact op met de huurder. De installateur inspecteert het dak en bepaalt hoeveel panelen er op het dak kunnen worden geïnstalleerd. Het minimum aantal is vier panelen. Dit is afhankelijk van de ruimte op het dak. Zijn er bijvoorbeeld dakramen, een dakkapel of een zonneboiler, dan is er vanzelfsprekend minder ruimte voor zonnepanelen.

Huurders krijgen geen huurverhoging voor de zonnepanelen. De geschatte besparing voor de huurder is zo’n 20 tot 40 euro per paneel per jaar.

Duurzame toekomst
Woonforte werkt hard aan het duurzaam maken van woningen. De nieuwbouwwoningen worden vanaf nu gasloos gebouwd en in onderhoudsprojecten worden de woningen goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Met dit zonnepalenproject maken we de bestaande eengezinswoningen energiezuiniger. Dat is goed voor de portemonnee van de huurder en voor het milieu.

Meer informatie staat op www.woonforte.nl/zonnepanelen

Fotograaf: PR Woonforte
Woonforte.'
Woonforte

Een woning waarin u zich thuis voelt.