Nieuws

« Vorige - Volgende »

Handtekeningenactie zaterdag op Boskoopse hefbrug

20 juli 2018 - 18:47  •  reacties

Handtekeningenactie zaterdag op Boskoopse hefbrug

Alphen aan den Rijn - De verkeersproblematiek in heel Boskoop wordt grotendeels veroorzaakt door de enige brug over de Gouwe die oost met west verbindt. De brug wordt zowel door de circa 15.000 dorpsbewoners als door het bedrijfsleven intensief gebruikt. Alsof dat nog niet genoeg is, zo menen zowel de dorpelingen als de Alphense politiek, wordt de hefbrug ook gebruikt door sluipverkeer van en naar de snelwegen in de omgeving. De gemeente kan hier helaas weinig aan veranderen, omdat de Gouwe en de hefbrug eigendom van de provincie Zuid-Holland zijn.

De bezetting wordt gesteund door de gemeente Alphen aan den Rijn. Er is met de organisatoren gesproken over wat wel en wat niet kan om de actie veilig te laten verlopen met een maximaal resultaat. De hefbrug blijft nu een uur afgesloten. Het scheepvaartverkeer ondervindt daarvan de meeste overlast. Auto’s moeten omrijden. Hulpdiensten, fietsers en voetgangers hebben wel doorgang.

De Boskoopse actievoerders willen een snelle goede oplossing. Zij denken dat een tweede oeververbinding ten noorden van Boskoop een goed idee is. Op korte termijn lijkt het wel degelijk mogelijk om de brug in de spits te sluiten voor scheepvaart en om gescheiden rijbanen voor fietsers aan te leggen. Hiervoor wordt onder leiding van David Moermans een handtekeningenactie gevoerd onder de demonstranten en het publiek. De handtekeningen worden later aangeboden aan de provincie Zuid-Holland.

Fotograaf: Alphens EV