Nieuws

« Vorige - Volgende »

125 jaar GBI van Beijeren en Provak van Beijeren

2 augustus 2018 - 09:04  •  reacties

125 jaar GBI van Beijeren en Provak van Beijeren

Alphen aan den Rijn - Provak van Beijeren is de ijzerwaren- en gereedschappenspeciaalzaak voor de particulier en de kleine ondernemer in de Hooftstraat. GBI van Beijeren is de groothandel voor bouw en industrie aan de Eikenlaan. Beide bedrijven zijn ontstaan vanuit de ijzerwaren- en gereedschappenspeciaalzaak die Piet van Beijeren in 1893 begon.

Piet van Beijeren begon aan de Hooftstraat 23 een winkel voor ijzerwaren en gereedschappen. Daarbij verkocht hij ook boerengereedschappen en potten en pannen. Mede dankzij zijn vergaande service werd P. van Beijeren IJzerwaren- en Gereedschappenhandel een begrip. Wilbert Werther van GBI van Beijeren: "Piet van Beijeren ging zo ver in zijn service dat hij niet alleen met de fiets of handkar bestellingen bij klanten afleverde. Legendarisch is dat hij een bestelling met een roeiboot in Nieuwkoop afleverde. Hij wist ook altijd de materialen en gereedschappen te vinden waar klanten om vroegen. Piet van Beijeren werd bekend in Alphen en omgeving met de slogan 'Ga maar naar Van Beijeren, die heeft het wel'."

De opkomst van bouwmarkten in de jaren 80 was mede de aanleiding om het bedrijf te splitsen. Jan Werther maakte de sprong naar een groter pand aan de Eikenlaan waar hij de groothandel opzette. De speciaalzaak voor de particulier bleef in het pand in de Hooftstraat. In 1988 is het bedrijf officieel gesplitst. "Sommige klanten denken nog steeds dat we hetzelfde bedrijf zijn, maar dat is al enige tijd niet meer zo. We hebben goed contact met elkaar en doen soms gezamenlijk inkopen", aldus Alfred Pos van Provak van Beijeren.

Feestelijke acties
GBI van Beijeren viert het jubileum gedurede het jubileumjaar onder andere met een aantal workshops voor klanten. Daarnaast is er een jubileumkrant onder klanten verspreid en is er een unieke hoodie bij elkaar te sparen. De eigen jaarlijkse bouwbeurs die op 25 mei jl. plaatsvond in het pand aan de Eikenlaan had dit jaar een extra feestelijk tintje. De actie BTW Weg Ermee: 21 procent korting op alle artikelen was een enorm succes. Deze actie zal herhaald worden op de machinekoopavond op donderdag 22 november as.  Tevens was er een expositie van oude gereedschappen.

Provak van Beijeren viert het jubileum op kleine schaal. Er zijn actieprijzen op enkele producten, waaronder de speciale handzaag met het jubileumlogo erop, die ook bij GBI van Beijeren te koop is.

Fotograaf: PR GBI van Beijeren