Nieuws

« Vorige - Volgende »

Gek van Fietsen.nl bouwt unieke fiets voor aanval werelduurrecord

18 augustus 2018 - 15:41  •  reacties

Gek van Fietsen.nl bouwt unieke fiets voor aanval werelduurrecord

Alphen aan den Rijn - De Nederlandse renner van het Vlasman Cycling team rijdt op een speciaal voor hem gebouwde fiets die volledig is ontwikkeld en samengesteld door Gek van Fietsen.nl. De racespecialist uit Alphen aan den Rijn is een jaar geleden de uitdaging aangegaan om voor deze aanval een volledig op maat gemaakte fiets samen te stellen. "Geen makkelijke opgave bleek al snel. Dion is ruim twee meter lang, dus een renner die niet zo makkelijk op een standaard fiets past. Daarnaast stelt de UCI hoge eisen waar de fiets aan moet voldoen tijdens een recordpoging", aldus Hans de Bruin van Gek van Fietsen.nl.

Na uitgebreid onderzoek, aanpassingen door specialisten en testen in de windtunnel is het team zeer tevreden met het eindresultaat. 

Recordpoging
Dion Beukeboom, Nederlands kampioen op de achtervolging, zal aanstaande woensdag op een supersnelle en unieke fiets zijn aanval op het werelduurrecord gaan doen. Momenteel is deze titel nog in bezit van Sir Bradley Wiggins, die in 2015 een afstand van 54,526 km aflegde in één uur.

Dion en zijn begeleidingsteam zijn al sinds 4 augustus in Mexico. Het lichaam gedurende een langere periode laten wennen aan de hoogte is één van de onderdelen van de ultieme voorbereidingen. Ton Vrolijk, oud-wielrenner en mecanicien van Gek van Fietsen.nl, is inmiddels ook in Mexico om de fiets te prepareren.

Op woensdag 22 augustus is de recordpoging vanaf ongeveer 20.00 uur in een live uitzending op Eurosport te volgen, maar ook via het YouTube kanaal van de UCI.

Fotograaf: Orange Pictures - Ron Hoenson
Gek van fietsen.nl.'
Gek van fietsen.nl

Gek van fietsen, in de letterlijke zin van het woord.