Nieuws

« Vorige - Volgende »

Alles over bedrijfsdatabase Vind.allesinalphen

29 augustus 2018 - 11:21  •  reacties

Alles over bedrijfsdatabase Vind.allesinalphen

Alphen aan den Rijn - Het belang van één database

Joost Berkhout: Vanuit de EDBA ondersteunen wij de lokale economie. Wij vinden het heel belangrijk dat bedrijven in gemeente Alphen aan den Rijn elkaar vinden om elkaar de helpende hand te bieden. Elkaar vinden is daarbij natuurlijk van belang. Hoe beter je dat optimaliseert, zoals het mooie voorbeeld van vind.allesinalphen, hoe beter je met elkaar zaken kunt doen.

Machiel van der Schoot beaamt dit en haakt hierop in: Processen en data: het wordt steeds meer aan elkaar gekoppeld. We kunnen met elkaar sociale experimenten doen, mensen aan het werk helpen bijvoorbeeld. We kunnen met elkaar energie gaan delen. Dat zijn allemaal zaken die de komende jaren echt op de agenda staan en ook actueel gaan worden. Dan is het buitengewoon belangrijk dat je een administratief systeem hebt waar die data toegankelijk is.

Wat kun je met vind.allesinalphen?

Berkhout: Heel veel. Als je het vergelijkt met een andere bedrijfsdatabase, dan ga je naar hun website voor meer informatie over het bedrijf. Maar je ziet eigenlijk niet écht wat een bedrijf doet: je ziet hoguit van wie het bedrijf eigenaar is en heel globaal wat ze doen. Vind.allesinalphen heeft in ieder geval de belofte gedaan om alle informatie te plaatsen: wat houdt het bedrijf in, wat zijn hun acitiviteiten, waar zijn ze gevestigd, van wie is het bedrijf en je kunt doorklikken naar hun website. Zo krijg je veel meer informatie dan alle andere openbare registers, dus biedt de database een ruime toegevoegde waarde.

Machiel: We krijgen een deelmaatschappij. Je kunt denken aan elektrisch transport door de stad, waarbij een fietskoerier of een elektrisch busje tussen bedrijven post gaat ophalen, producten gaat afleveren, producten gaat opnemen. Daar heb je gewoon een centrale database voor nodig. Wij vinden vind.allesinalphen daardoor echt een voorschot op de toekomst.

Wat hebben Alphenaren aan deze database?

We zijn het er allemaal over eens dat de database de juiste informatie moet bieden, verklaart Joost Berkhout. Informatie is heel erg belangrijk, als Alphenaar moet je de database kunnen bekijken en zo aan de relevante informatie voor jou komen.

Wat moet je als bedrijf doen?

De verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij de initiatiefnemers van de database, Machiel en Joost leggen uit wat de rol van bedrijven hierin is.

"Bedrijven moeten wel informatie aanleveren. Je kunt wel een database aanmaken, maar je moet jezelf als bedrijf wel profileren op die database. Dus zorgen dat jij, als jij in die database genoemd staat, met de juiste informatie daarin opgenomen bent. Dat is de verantwoordelijkheid van het bedrijf zelf," vindt Joost.

Machiel vult aan dat bedrijven ook hun betrokkenheid bij de gemeente kenbaar kunnen maken. "Bedrijven kunnen zelf aangeven wanneer en hoe vaak ze gevonden willen worden. Dus bijvoorbeeld kun je aangeven of men mag weten dat je sponsor bent van een voetbalclub of dat je lid bent van de VOA. Ik adviseer om zeker te vertellen dat je sponsor bent. Daarmee toon je je maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar veel belangrijker nog is dat je hiermee je netwerk vergroot en op deze manier nóg makkelijker transacties met elkaar kunt gaan doen."

De voordelen van de Vind.allesinalphen-database op een rij:

  • Elkaar vinden
  • Informatie delen
  • Sterkere lokale economie
  • Voorschot op de toekomst!

Scroll zelf alvast door Vind.allesinalphen.nl. Is jouw bedrijf nog niet compleet? Of ontbreekt jouw bedrijf nog? Neem contact op via info@allesinalphen.nl.

Fotograaf: Alphens.nl